Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Κυβερνητική αδράνεια μπροστά στο επιθετικό κύμα ακρίβειας που πλήττει την χώρα

Τα νοικοκυριά κι οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σφοδρότατο κύμα ακρίβειας, με ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά και με ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, υποστηρίζει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Η βουλευτής επισημαίνει:

"Την ώρα που η οικονομία γονατίζει, που πάρα πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες διαβίωσης και τους λογαριασμούς τους, η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι για την καλπάζουσα αύξηση της τιμής της ενέργειας είναι υπεύθυνη η ίδια.

Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ άφησε τη χώρα έρμαιο διεθνών κερδοσκοπικών πιέσεων, ενώ σε όλα τα βασικά αγαθά οι αυξήσεις είναι απόρροια της αδιαφορίας της για το κόστος παραγωγής.
Από το καλοκαίρι είχε διαφανεί η αλματώδης άνοδος σε πρώτες ύλες και σε αγροτικά εφόδια, όμως η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα σοβαρά. Σήμερα οι αυξήσεις αυτές έχουν ήδη φτάσει στον καταναλωτή.

Αν θέλει η κυβέρνηση να μην διαλυθεί η οικονομία πρέπει να δρομολογήσει παρεμβάσεις άμεσα και σε ότι αφορά τα τιμολόγια του ρεύματος και σε σχέση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και στο επίδομα πετρελαίου.

Ταυτόχρονα, πρέπει να εφαρμόσει ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής. Τέλος, θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί το ενεργειακό μοντέλο και να διορθωθούν οι επιλογές που έχουν οδηγήσει σε οξεία ενεργειακή κρίση τη χώρα".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα