Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το "Χριστός Ανέστη" στη Χαλκιδική και στο Άγιο Όρος -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη. Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.

 

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο, όπου ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος έψαλλε το Χριστός Ανέστη! 

 

ΚΑΡΥΕΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Με κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έψαλαν οι μοναχοί το Χριστός Ανέστη σε κάθε Μονή του Αγίου Όρους αλλά και στο Πρωτάτο, στο κέντρο των Καρυών.

 

ΓΟΜΑΤΙ, ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Το κάψιμο του Ιούδα αναβίωσε και φέτος στο Γομάτι. Στην πλατεία του χωριού έστησαν έναν φανό από τρία πεύκα 25 μέτρων και τον γέμισαν κλαδιά κρεμώντας από την κορυφή τον Ιούδα. Όταν έψαλλε ο ιερέας το «Χριστός Ανέστη» άναψαν τον φανό και έκαψαν τον Ιούδα και το κακό.Ένα φαντασμαγορικό θέαμα πλημμύρισε την πλατεία!

 

 

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Mε επίκεντρο το καμπαναριό του ενοριακού Ναού της πόλης των Ν.Μουδανιών εκατοντάδες πιστοί άκουσαν το Χριστός Ανέστη!

 

ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Σε μια φαντασμογορική τελετή εψάλλη το Χριστός Ανέστη στο Ν.Μαρμαρά, ενώ δεκάδες ψαροκάϊκα συμπλήρωναν με βεγγαλικά το θέαμα στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά.

 

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Κάτω από τον ιστορικό Πύργο της Ουρανούπολης κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και γιόρτασαν το Αναστάσιμο μήνυμα!

 

 

Ν. ΦΩΚΑΙΑ

O φακός του Κώστα Τάταλα κατέγραψε τη στιγμή που στην πλατεία της Ν.Φώκαιας ψαλλόταν στο Χριστός Ανέστη σε μια φαντασμαγορική φωτογραφία

 

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες και συνεργάτες του halkidikinews.gr. Χρόνια πολλά σε όλους!

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα