Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εορτασμοί για την Απελευθέρωση της Ιερισσού

Η 109η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ιερισσού και της ΒΑ Χαλκιδικής εορτάστηκε την Κυριακή με κάθε επισημότητα, στην Ιερισσό.


Το πρωί εψάλη Δοξολογία στον ενοριακό Ναό της Ιερισσού, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παπαστεργιαννού. Για τη δράση του καπετάν Γιαγλή και του καπετάν Τσόχα μίλησε ο δάσκαλος και συγγραφέας από την Παλαιόχωρα, Χρήστος Φυλαχτός.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον τάφο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα και της Απελευθέρωσης καπετάν Γιώργη Γιαγλή, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν η παραδοσιακή χορωδία της Ιερισσού και η Φιλαρμονική.



Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας, ο αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Αντωνίο και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η κ. Μάλαμα ανέφερε: "Η απελευθέρωση της Ιερισσού αποτέλεσε ένα απο τα μεγάλα ορόσημα της απελευθέρωσης της Χαλκιδικής. Ο αγώνας για την ελευθερία μας αποτελεί πυξίδα για όλους μας".

Ο κ. Πάνας ανέφερε: "Η απελευθέρωση της Ιερισσού και των πολιτών της από τον τουρκικό ζυγό, αποτέλεσε ορόσημο στον αγώνα για την απελευθέρωση της Χαλκιδικής".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα