Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Χαλκιδικής

Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο Αγιασμό και μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις. Το πρώτο κουδούνι τους βρίσκει για άλλη μια χρονιά κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα σχολεία άνοιξαν με μέτρα και νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, με το υπουργείο Παιδείας να έχει ως στόχο την αποκλειστική δια ζώσης διδασκαλία καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Αστέριος Ζωγράφος παρακολούθησε τον Αγιασμό στο Νηπιαγωγείο Ζερβοχωρίων, όπου μετά τον Αγιασμό εγκαινίασε τη νέα παιδική χαρά.

"Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης, είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα". Ανοίξτε λοιπόν τα παράθυρα του μυαλού σας, να μπει μέσα αέρας μάθησης και γνώσης. Τότε θα μπορέσετε να φτιάξετε το κόσμο μας καλύτερο. Σας εύχομαι Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά" ανέφερε ο κ. Ζωγράφος.


Στην ίδια σχολική μονάδα παραβρέθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.
"Σημαντική η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, με χαρά εγκαινιάσαμε την νέα παιδική χαρά του νηπιαγωγείου! Συνομιλήσαμε επίσης με θεσμικούς παράγοντες και με εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι των Ζερβοχωρίων.  Παιδεία, κοινωνικές δομές και τοπική ανάπτυξη πρέπει μα βαδίζουν χέρι χέρι' σημείωσε η κ. Μάλαμα.

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό χτύπησε το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πολυγύρου. Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Δημήτρης Ζαγγίλας και Χρήστος Βορδός.

 Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος σε μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας.
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της νέας Σχολικής περιόδου 2021 – 2022. Η ατμόσφαιρα εορταστική. Στα πρόσωπα όλων, Εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών, γονέων και κηδεμόνων, διακρίνει κανείς την χαρά και την ικανοποίηση που ευρίσκονται ξανά στο οικείο και φυσικό τους περιβάλλον, στο οποίο τόσο στερήθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά, λόγω της φοβερής πανανθρώπινης πανδημίας της covid -19, και των υγειονομικών μέτρων που ίσχυσαν για την προστασία της υγείας των πολιτών.
Από καρδιάς σας εύχομαι, ως Επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, καλή δύναμη, καλή πρόοδο και προκοπή στον δύσκολο αγώνα για την κατάκτηση της ανθρώπινης σοφίας και γνώσεως και κυρίως θεία φώτιση από τον Ουράνιο Θεό και Πατέρα μας, που είναι το Φως το Αληθινό, που φωτίζει «πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον».
…Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Εισέλθετε από σήμερα με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στο στίβο της μαθήσεως, επικαλούμενοι πάντοτε με πίστη τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας, και να είστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά και θα είναι ευλογημένα. Καλή πρόοδο σε όλους και σε όλες. "

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς σε μήνυμά του αναφέρει:

"Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και στόχος της Κυβέρνησης μας είναι τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και ατομικής προστασίας. Ο εμβολιασμός μπορεί να μας διασφαλίσει ομαλή σχολική χρονιά και απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία. Από φέτος έχουμε ήδη αλλάξει πολλά στην Εκπαίδευση:

-Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια
-Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο
-Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.
-12.000 νέοι διορισμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της χώρας.
Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς"

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα