Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες στην Ανατολική Χαλκιδική

Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποίησαν επτά (7) Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες, συνεργάτες του tour operator Jambo Group, σε μια προσπάθεια εδραίωσης του προορισμού στην ιταλική τουριστική αγορά ως μεσογειακού με έντονα τα ελληνικά πολιτιστικά στοιχεία στα πλεονεκτήματά του.


Θέμα της επίσκεψης ήταν ο «θαλάσσιος πολιτισμός», όπως αυτός απαντάται στην αριστοτελική αλλά και στην αθωνική επικράτεια. Αφετηρία και πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο παραδοσιακός οικισμός του Στανού, όπου οι στανιώτισσες νοικοκυρές παρουσίασαν στους Ιταλούς τον τρόπο με τον οποίο «φτιάχνεται ο παραδοσιακός τραχανάς», προετοιμάζοντας το έδαφος για την πρώτη εκδήλωση του γαστρονομικού φεστιβάλ KOUZINA 2022.



Αμέσως μετά, στην Αμμουλιανή, οι Ιταλοί «γεύθηκαν τη θάλασσα» στο τραπέζι του Αντώνη και της Φωτεινής, στο παραδοσιακό ταβερνάκι της παραλίας «Αλυκές». Η θαλασσινή και η μοναστηριακή κουζίνα μπλέχθηκαν για μία ακόμη φορά, για να καταδείξουν τις πολιτιστικές επιρροές της μιας στην άλλη.


Ο παράπλους του Άθωνα αποδείχθηκε σταθερή πολιτιστική αξία της θάλασσας. Το γεύμα των Ιταλών με υποπροϊόντα οίνου (οινολάσπη) στους λόφους του Ξηροποτάμου στην Ιερισσό συνδυάσθηκε με την εξαίρετη θέα στον αθωνικό κόλπο, ενώ η επίσκεψή τους στο λιμανάκι του Στρατωνίου συνταιριάχτηκε με μουσικές της ελληνικής θάλασσας.



Επιπρόσθετα, οι Ιταλοί παρακολούθησαν την εκδήλωση του Δήμου Αριστοτέλη για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τίτλο «Η Φλόγα γίνηκε Φωτιά» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα. Προηγήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Σιδηροκαυσίων και των Αρχαίων Σταγείρων.


Η επίσκεψη της ομάδας Jambo ολοκληρώθηκε σε εμβληματικά τοπικά προσκυνήματα, όπως το Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερισσό, τον Άγιο Νικόλα του Βουνού στη Στρατονίκη και το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στα Νέα Ρόδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Jambo Group αποτελεί έναν από τους πρώτους Ιταλούς tour operators, που τοποθέτησαν καταλύματα της Ανατολικής Χαλκιδικής στον επαγγελματικό τους κατάλογο, ανοίγοντας στην ουσία το δρόμο προς την ποιοτική προσέλκυση ιταλικών γκρουπ στη Χαλκιδική, προερχόμενων από τη Λομβαρδία μέχρι και τη Σικελία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης ένα ακόμη κατάλυμα από την Ολυμπιάδα προστέθηκε στη λίστα του καταλόγου, ανεβάζοντας έτσι τις επιλογές από έξι σε επτά.

Ήλιος, Θάλασσα και Πολιτισμός αποτελούν το ζητούμενο των πελατών του Jambo, το οποίο τον επόμενο Νοέμβριο αναμένεται να διοργανώσει το πρώτο D2D πρόγραμμα επαγγελματικών επισκέψεων του Δήμου Αριστοτέλη στη Φλωρεντία.
Ανάμεσα στις προωθητικές πρωτοβουλίες του Δήμου, που απευθύνονται και στοχεύουν στην ιταλική τουριστική αγορά, ξεχωρίζει η επικείμενη δικτύωση της Ιερισσού με το Παλέρμο, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί το 2022. Θέμα της δικτύωσης είναι η «ναυτική και ναυπηγική παράδοση» της Ιερισσού, η οποία ήδη προετοιμάζει την επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει την αυτοδιοικητική ομάδα στη Σικελία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα