Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Στο Δήμο Ν.Προποντίδας το 1ο βραβείο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

 Απονεμήθηκαν τα 12 βραβεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, στους 12 πρώτους Δήμους της Ελλάδας, έξι ( 6 ) στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων (άνω των 100.000 κατοίκων) και έξι ( 6 ) στην κατηγορία των μεσαίων- μικρών ( μέχρι 100.000 κατοίκους), στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.


Ο Δήμος Νέας Προποντίδας παρέλαβε το 1ο βραβείο και κατέκτησε την κορυφή στον θεσμό της ετήσιας κορυφαίας Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & Κινητικότητα για το 2020 σε Εθνικό επίπεδο. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκό κατέκτησε την 3η θέση στα βραβεία που δόθηκαν στις 19 Απριλίου 2021 στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.


Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο παρευρέθηκε όλη η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης , ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας και πολλοί κρατικοί παράγοντες της Ελληνικής πολιτείας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την κατάκτηση του 1ου βραβείου από τον Δήμο μας και υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθειά του. Με θερμά λόγια αναφέρθηκαν και όλοι οι ομιλητές (υφυπουργοί, γεν. γραμματείς για τις νικήτριες πόλεις).Το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ δόθηκε στον Δήμο μας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκα, ο οποίος υποσχέθηκε να βοηθήσει και να στηρίξει τον 1ο Δήμο σε εθνικό επίπεδο στην κινητικότητα στην προσφώνησή του προς τον Δήμαρχο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη από τον Δήμο μας, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της Κινητικότητας κα Τσιακίρη Ελένη και κα Κουτσουμπή Βασιλική.


Ο Δήμαρχος στην ολιγόλεπτη ομιλία του επεσήμανε ότι ένας μικρός επαρχιακός Δήμος, όπως είναι ο Δήμος Ν. Προποντίδας, κατέκτησε το 1ο Βραβείο στην Ελλάδα και συνεχίζει να βελτιώνει την κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα και πεδία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στην ετήσια ΕΕΚ κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2015 μέχρι το 2020 κατέκτησε 3 βραβεία : 2015 το 6ο βραβείο εθνικά , το 2019 το 4ο βραβείο εθνικά με βράβευση στο Ζάππειο και το 2020 μπήκε στο πάνθεον των πρωτοπόρων πόλεων της Ευρώπης με την 3η θέση σε όλη την Ευρώπη ανάμεσα σε 6200 πόλεις και σε εθνικό επίπεδο με την 1η θέση.Ευχαρίστησε, επίσης, τον υπεύθυνο της διοργάνωσης της ΕΕΚ και Ειδικό Συντονιστή της Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Αθανασάρα Φίλιππο και την εθελοντική ομάδα της Κινητικότητας και τους συνεργάτες του για την αμέριστη βοήθειά τους. Δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘’Η πρώτη θέση και το πρώτο βραβείο μας δίνουν ιδιαίτερη τιμή και κύρος στον Δήμο μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις και το απόλυτο κίνητρο για να κατακτήσουμε την επιθυμητή βιώσιμη ανάπτυξη και την υγιή κινητικότητα για τις πόλεις, τα χωριά μας και κυρίως για τους κατοίκους σε αυτά.


Η Κινητικότητα δίνει ποιότητα στο καθημερινό περιβάλλον των πολιτών και μέσω αυτής δημιουργούνται και υγιείς κοινωνίες με ενεργούς και συμμετέχοντες πολίτες. Πολίτες που όχι μόνο οραματίζονται να ζήσουν σε ένα ιδανικό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, αλλά δρουν και αγωνίζονται για αυτό καθημερινά ατομικά και ομαδικά. Επίσης, οφείλουμε όλοι και όλες μας να κάνουμε πλέον καθημερινό μας μέλημα, την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που σχετίζεται στενά και αναγκαία με την βιώσιμη ανάπτυξη.


Αποδείξαμε σαν Δήμος ότι τίποτα δεν είναι άπιαστο όνειρο. Η ΝΙΚΗ αυτή & το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ μας κάνει δυνατούς και έτοιμους να κατακτήσουμε και άλλες κορυφές για τους κατοίκους του Δήμου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σας καλούμε όλους και όλες για πιο ενεργή δράση στη βιώσιμη κινητικότητα, στην ευρεία χρήση του ποδηλάτου όπου είναι εφικτό και στη χρήση καινοτόμων εργαλείων που κάνουν καλύτερη τη ζωή μας.
Δήμος και πολίτες οφείλουμε να πορευτούμε χέρι- χέρι για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα φωτεινότερο μέλλον. Το 1ο βραβείο ανήκει σε όλους του πολίτες του Δήμου Ν Προποντίδας".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα