Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέοι από ευρωπαϊκές χώρες στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Νέοι και νέες από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία και Γαλλία, συμμετέχοντες στην Ανταλλαγή Νέων που διοργανώνει το You in Europe "Lets Bee in HONEYMOOD" με θέμα τη μέλισσα και την προστασία της βρίσκονται αυτές τις ημέρες στον Δήμο Ν.Προποντίδας.


Αφετηρία της επίσκεψής τους το Δημαρχείο, όπου στην ταράτσα έχουν τοποθετηθεί μελισσοκομικά φυτά και μία κυψέλη στο πλαίσιο του προγράμματος BEEPATHNET, που υλοποίησε ο Δήμος μας. Εκεί έγινε μία συζήτηση με για την αστική μελισσοκομία.



Ακολούθησαν επισκέψεις σε τοπικά καταστήματα μελισσοκόμων, και στη συνέχεια περπάτησαν στο μονοπάτι της μέλισσας.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων. Εκεί η Δρ. Φανή Χατζήνα, βιολόγος και ερευνήτρια στο Τμήμα μελισσοκομίας του "ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ" εξήγησε τα πάντα για τις κοινωνίες των μελισσών και τον απίστευτα σημαντικό ρόλο τους στο οικοσύστημα.
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην παίξουν τα πολύ έξυπνα διαδραστικά παιχνίδια και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στον κήπο του μουσείου!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα