Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων αεροπόρων στη Σιθωνία

Την 1η Φεβρουαρίου 1995, πριν από 22 χρόνια, δυο αεροσκάφη με επιβαίνοντες αεροπόρους ΣΓΟ (Ι) ΑΡ. ΜΑΡΤΑΚΗ , ΥΠΣΓΟ (Ι) ΠΕΡ. ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΑ και ΑΝΘΣΓΟ (Ι) ΓΕΩΡ. ΧΟΥΣΕΛΑ, ενώ εκτελούσαν χαμηλή πτήση, συγκρούστηκαν στον ορεινό όγκο της Σιθωνίας.

 

Η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών  "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" δεν ξέχασε την μνήμη των πεσόντων αεροπόρων και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τίμησε τη μνήμη τους ανάβοντας ένα κερί προς τιμήν τους. Παράλληλα μέλη της Ομάδας έκαναν συντήρηση του κενοταφίου των πεσόντων αεροπόρων.

 

Στη περιοχή απέναντι από το σημείο σύγκρουσης έχει δημιουργηθεί κενοτάφιο και στην επαρχιακή οδό Νικήτης - Σάρτης έχει στηθεί μνημείο προς τιμήν τους. Στο σημείο της πρόσκρουσης των πολεμικών αεροσκαφών έχει στηθεί και ένας μεγάλος σταυρός.

 

«Δεν τους τιμάμε μόνο σήμερα, τους τιμάμε και το καλοκαίρι που σχεδόν καθημερινά τα μέλη μας περνούν από το σημείο λόγω περιπολίας. Ανάβουν ένα κερί, καθαρίζουν και ελέγχουν το μνημείο δίπλα στο δρόμο αλλά και το κενοτάφιο» λένε τα μέλη της ομάδας «ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ».

 

Τρεις πιλότοι μας χάθηκαν σε διατεταγμένη πτήση και στην προσπάθεια τους να γίνουν οι καλύτεροι, όταν τα αεροσκάφη τους έπεσαν στην Σιθωνία!

 

Ο Υποσμηναγός Περικλής Κουβενταράς στα χειριστήρια ενός F-5A, όντας σε σχηματισμό με τους Σμηναγό Αριστείδη Μαρτάκη και Ανθυποσμηναγό Γεώργιο Χουσελά σε ένα F-5B, προσέκρουσαν στον λοφίσκο Στηθούρι της Σιθωνίας!

Υποσμηναγός Περικλής Κουβενταράς

Γεννήθηκε στην Ζηλευτή Τρικάλων το 1968.

Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1987 (63η σειρά) και αποφοίτησε τον Μάιο του 1991 με το βαθμό του Ανθυποσμη¬ναγού.

Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-5 της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος) και στην συνέχεια υπηρέτησε στην 341 Μοίρα της 111 ΠΜ και στην 343 Μοίρα της 113 Πτέρυ¬γας Μάχης (Μίκρα) ως χειριστής στα αεροσκά¬φη F-5.

Σμηναγός Αριστείδης Μαρτάκης

Γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας το 1963.

Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1981 (57η σειρά) και αποφοίτησε τον Μάιο του 1985 με το βαθμό του Ανθυποσμη¬ναγού.

Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-5 της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος). Στην¬ συνέχεια¬ υπηρέτησε στην 341 Μοίρα της 111 ΠΜ και στην 343 Μοίρα της 113 Πτέρυγας Μάχης¬ (Μίκρα) ως χειριστής στα αεροσκάφη F-5.

 

Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Χουσελάς

Γεννήθηκε στο Ζευγολατιό Κορινθίας το 1971.

Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1989 (65η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1993 με τον βαθμό του Ανθυποσμη¬ναγού.

Τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-5 της 113 Πτέρυγας Μάχης (Μίκρα) ως χειρι¬στής στα αεροσκάφη F-5.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

 

halkidikinews.gr

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα