Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τον Οκτώβριο ξεκινούν τα έργα ανάπλασης (οδού Βασματζίδη) στα Ν. Μουδανιά

Με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της πλατείας Βασματζίδη συναντήθηκε ο δήμαρχος Μ. Καρράς, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης του έργου της ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή.


Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δελτίο τύπου όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του έργου, εφόσον υπάρχουν εγκριτικές αποφάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας, δεδομένου ότι είναι περιοχή χερσαίας ζώνης λιμένα.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών η 1η Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Στο παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα (χώρος που εφάπτεται της οδού Βασματζίδη και εκτείνεται από τη θέση της προβλήτας και του συντριβανιού έως τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων) ο υφιστάμενος χώρος αναψυχής, έκτασης περίπου 2.850 τ.μ., εμφανίζει φθορές και ζημιές από την πάροδο των ετών, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και τα δέντρα ελάχιστα. Όλα αυτά, έρχονται σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που υλοποιείται.

Γι’ αυτό, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του χώρου, που θα περιλαμβάνουν:
• καθαιρέσεις και απομάκρυνση όλων των ακατάλληλων υλικών,
• νέες δαπεδοστρώσεις με υλικά που θα συνάδουν αισθητικά με αυτά που εφαρμόστηκαν στην ανάπλαση της περιοχής,
• ηλεκτροφωτισμός επαρκής με λαμπτήρες led, όπως σε όλη την περιοχή του κέντρου,
• πολλαπλές δενδροφυτεύσεις, που θα αναπτυχθούν οργανωμένα μέσα στο χώρο,
• στοιχεία αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια κλπ).

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας ανανεωμένος χώρος ανάπλασης, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών ανέρχεται στις 97.600,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα