Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Κασσάνδρας απομακρύνει ομπρέλες από τις παραλίες

Το φαινόμενο της άναρχης εγκατάστασης ομπρελών σε ακτές προσπαθεί να περιορίσει ο δήμος Κασσάνδρας με μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και με τον έλεγχο από μικτό κλιμάκιο που αποτελείται από υπαλλήλους του δήμου και την παρουσία αστυνομικών.


Ήδη ο δήμος έχει δεχτεί καταγγελίες για μόνιμη κατάληψη χώρου από ομπρέλες σε ακτές που όπως αναφέρετε γίνεται από πολίτες προκειμένου να διασφαλίσουν μια θέση μπροστά στη θάλασσα.
Οι ομπρέλες παραμένουν στην ακτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο δήμος Κασσάνδρας έχει ήδη αναρτήσει προειδοποιητικές ταμπέλες  στις ομπρέλες που έχει εντοπίσει, ανακοινώνοντας στους ιδιοκτήτες ότι έχουν περιθώριο πέντε ημερών ώστε να απομακρύνουν τις ομπρέλες  οι οποίες αποτελούν βάσει νόμου(ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 ), εστίες ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο δήμος προειδοποιεί τους παραβάτες ότι σε επόμενο έλεγχο που θα διενεργήσει και θα διαπιστώσει ότι οι ομπρέλες δεν έχουν απομακρυνθεί θα ακολουθήσει τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμου για ρύπανση περιβάλλοντος καθώς την απαίτηση του κόστους μετακίνησης των ομπρελών που θα γίνει από συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ (11-05-2017).

φωτο αρχείου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα