Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τμήμα Κτηνιατρικής Πολυγύρου: Σταματήστε να ταϊζετε αλεπούδες

Είναι γνωστό σε πολλούς Πολυγυρινούς ότι στην περιοχή "Λούκι" Πολυγύρου κατεβαίνουν αλεπούδες, τις οποίες φροντίζουν και ταΐζουν ορισμένοι κάτοικοι.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση και να εφιστήσει την προσοχή στους κατοίκους του Πολυγύρου, καθώς οι αλεπούδες γίνονται επικίνδυνες λόγω της λύσσας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής, οι αλεπούδες είναι δεξαμενή στη φύση μιας εξαιρετικά επικίνδυνης και δυνάμει θανατηφόρας για τον άνθρωπο αρρώστιας, της λύσσας.

"Τα ζώα αυτά είναι άγρια και δεν πρέπει να προσεγγίζονται γιατί μπορεί να επιτεθούν και να δαγκώσουν. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται άμεσα αντιλυσσική θεραπεία. Ακόμα και απλή επαφή με το σάλιο των ζώων αυτών από μολυσμένα αντικείμενα, από χόρτα ή από το έδαφος, μπορεί υπό συνθήκες να μεταδώσει το νόσημα στους ανθρώπους. Ως εκ τούτου απαγορεύεται και πρέπει να αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα που προσελκύει τα ζώα αυτά και που μπορεί να τα φέρει σε επαφή με ανθρώπους. Ιδιαίτερα δε το εκούσιο τάισμά τους όπως και η συσσώρευση σκουπιδιών και υπολειμμάτων τροφών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν ότι τα ζώα εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, πρέπει να ενημερώνουν το δασαρχείο ή την Κτηνιατρική Υπηρεσία" καταλήγει η ανακοίνωση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα