Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το φθινόπωρο ξεκινά η επένδυση στον Αϊ-Γιάννη της Σιθωνίας

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 16 εγκρίσεις και την περιβαλλοντική αδειοδότηση πρέπει να λάβει από διάφορες υπηρεσίες η «Μεντεκίδης Κατασκευαστική» ώστε με την έκδοση ΚΥΑ που θα περιλαμβάνει την μελέτη πολεοδόμησης και την περιβαλλοντική αδειοδότηση μέσα στο καλοκαίρι, να μπορέσει να ξεκινήσει την επένδυση των περίπου 40 εκατ. ευρώ στον Αη Γιάννη Σιθωνίας.

 

Η οικογένεια Μεντεκίδη, με την απόκτηση του ακινήτου, το 2015, από το ΤΑΙΠΕΔ, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μίας συνολικής επένδυσης της τάξης των 50 εκατομμυρίων, συνυπολογιζομένου του τιμήματος απόκτησης της έκτασης των 253 στρεμμάτων.

 

«Λάβαμε πρόσφατα την 15η έγκριση από το ΚΑΣ και απομένει η 16η από την Δασική Υπηρεσία, για να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση. Εκτιμούμε ότι δεν θα καθυστερήσει η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ οπότε περί το τέλος του καλοκαιριού θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες για την κατασκευή του έργου που θα γίνει σε δύο φάσεις», εξήγησε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Μεντεκίδης.

 

Σε αυτή την εκπληκτική έκταση που έχει παραλιακό μέτωπο 2.000 μέτρων, η «Μεντεκίδης Κατασκευαστική» θα δημιουργήσει ένα  συγκρότημα που θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5αστέρων και ένα χωριό με παραθεριστικές βίλες.

Η επένδυση θα αρχίσει να υλοποιείται με την κατασκευή του ξενοδοχείου, δυναμικότητας 200 δωματίων. Για το ξενοδοχείο θα απαιτηθεί επένδυση ύψους 23 εκατ ευρώ, για την οποία η εταιρεία έχει καταθέσει φάκελο ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο. Με την έκδοση της ΚΥΑ αναμένεται ότι σε πολύ σύντομο χρόνο, εντός του καλοκαιριού, θα εκδοθεί και η οικοδομική άδεια για το ξενοδοχείο.

 

«Έχουμε προτάσεις για τη διαχείριση του ξενοδοχείου αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει σε ποιον εξειδικευμένο όμιλο θα την αναθέσουμε, μας ενδιαφέρει, σε τούτη την φάση, να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αρχίσουν οι εργασίες», είπε ο κ. Μεντεκίδης.

 

Σε ό,τι αφορά τον παραθεριστικό οικισμό, αυτός θα αρχίσει να κατασκευάζεται σε επόμενη φάση και αφού γίνουν πρώτα τα απαιτούμενα έργα υποδομής ( σ.σ δίκτυα). Ο ρυθμός κατασκευής του οικισμού θα εξαρτηθεί από την ζήτηση καθώς το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Στην πρόθεση της εταιρείας είναι να κατασκευαστούν έως 120 βίλες, μεγάλες, των 200 τ.μ.

 

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της έκτασης ο κ. Μεντεκίδης τόνισε ότι τα 40.000 τμ που θα δομηθούν είναι λιγότερα από αυτά που επιτρέπονται βάσει του συντελεστή δόμησης, προσθέτοντας ότι από τα 253 στρέμματα αδόμητα και ως χώροι πρασίνου θα μείνουν περίπου τα 200 στρέμματα.

 

Πηγή:voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα