Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νέα Καλλικράτεια

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ν. Προποντίδας στη Ν. Καλλικράτεια εγκαινίασαν την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

 

Το ΚΗΦΗ στεγάζεται στο κληροδότημα «Δημήτρη και Αθηνάς Σελεμενάκη». Στόχος του η φροντίδα ατόμων μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, πάρκινσον, άνοια, νοητικά, ψυχικά προβλήματα υγείας) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει. Θα διαμένουν οι ηλικιωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα τους προσφέρεται νοσηλευτική φροντίδα, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ελαφρύ γεύμα και η μεταφορά τους στη δομή.


Το έργο με τίτλο “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Ν. Προποντίδας» είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (υπ’αριθμ.5266/30.10.2017 απόφαση ένταξης κι έτσι η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε την κατασκευή του ΚΗΦΗ, ενώ ο Δήμος Νέας Προποντίδας υλοποίησε το έργο και  η Κοινωφελής Επιχείρησή του θα λειτουργήσει τη δομή.


Στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει σταθερά στην ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες». Αναφερόμενος στο ΚΗΦΗ του Δήμου Νέας Προποντίδας, τόνισε ότι «πρόκειται για μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, η οποία δεν ωφελεί μόνο αυτούς που υποστηρίζει και φιλοξενεί, αλλά ωφελεί και τις οικογένειές τους. Η δομή είναι πλήρως εξοπλισμένη, πληροί όλες τις προδιαγραφές και φυσικά, εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες».


Ο  δήμαρχος από τη μεριά του εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής για στήριξη της τρίτης ηλικίας. «Ένα πολύ σημαντικό και ξεχωριστής κοινωνικής σημασίας έργο  ολοκληρώθηκε. Πρόκειται σημαντική δομή, που βοηθά τους ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας αλλά και τις οικογένειές τους. Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στον Δημήτρη και Αθήνα Σελεμενάκη, που φρόντισαν να μείνει αυτός ο χώρος στον Δήμο και να προσφέρουν έτσι στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης στέκονται διαρκώς στο πλευρό μας, καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του Δήμου. Από πρόγραμμα της Περιφέρειας κατασκευάσαμε το ΚΗΦΗ, από προγράμματα της Περιφέρειας κατασκευάζουμε τέσσερα Νηπιαγωγεία και μια σειρά από σημαντικές υποδομές για τον τόπο μας. Η στήριξη στον Δήμο Νέας Προποντίδας είναι πάρα πολύ μεγάλη και γι’ αυτό προσωπικά ως Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες ευχαριστούμε, για την ενεργό και σταθερή υποστήριξη».


Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος επισήμανε ότι «στόχος και σκοπός της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η στενή συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Μόνος του κανένας δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ιδιαίτερα οι αυτοδιοικητικοί. Τα αποτελέσματα από τη συνεργασία μας με τον Δήμο Νέας Προποντίδας είναι εξαιρετικά».


Τέλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Χριστίνα Μηκέ, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση μίας προσπάθειας του Δήμου, που θα βοηθήσει στους ανήμπορους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Ξενάγησε τους παρευρισκομένους στο χώρο του ΚΗΦΗ και ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα από την Κοινωφελή Επιχείρηση η διαδικασία εγγραφών, καθώς στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσει άμεσα.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα