Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία για την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Ιερισσού

Έξω από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ιερισσού συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί οι κάτοικοι της Ιερισσού για να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση, υποβάθμιση και απαξίωση του Ταχυδρομείου στην περιοχή τους.


Μετά την εθελουσία έξοδο των δύο Ταχυδρομικών Διανομέων, ο ΕΛΤΑ κατάργησε το αστικό δρομολόγιο και προσέλαβε από ιδιωτική εταιρεία προσωπικού έναν έκτακτο υπάλληλο – ταχυδρόμο για να εξυπηρετήσει την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη  Ιερισσό, τα Νέα Ρόδα, την Ουρανούπολη και το νησί της Αμμουλιανής, μία φορά την εβδομάδα. Αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί η προϊσταμένη, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας (φοβήθηκε ότι  θα είχε επιπτώσεις στην υγεία της ),  ακολούθησε  η συσσώρευση τεράστιου όγκου αλληλογραφίας , δεμάτων, επιταγών και συντάξεων.

 

Η Κοινότητα Ιερισσού σε συνεργασία με τις κοινότητες Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης,  Αμμουλιανής και 45 συλλόγων, φορέων και σωματείων,  ενημέρωσε την Διοίκηση των ΕΛΤΑ και τις αρμόδιες αρχές με επιστολή στις 31 Μαρτίου, δυστυχώς χωρίς καμία απάντηση.

Οι κάτοικοι σε ψήφισμά τους αναφέρουν τα εξής:

"Επειδή τα προβλήματα στο Ταχυδρομείο Ιερισσού καθημερινά διογκώνονται καλούμε την Διοίκηση των ΕΛΤΑ επειγόντως να τοποθετήσει έναν μόνιμο υπάλληλο- προϊστάμενο, να επαναφέρει τα δύο δρομολόγια αστικό και αγροτικό με την ανάλογη στελέχωση και την πρόσληψη ενός εποχικού εσωτερικού υπαλλήλου για τους θερινούς μήνες, λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ζητούμε την υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα μας, της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης, των βουλευτών Χαλκιδικής, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και του Δημάρχου Αριστοτέλη, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Ιερισσού, που από την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912, είναι ένας από τους πνεύμονες  ανάπτυξης του τόπου μας.   

Δηλώνουμε ότι πάντα θα είμαστε παρόντες απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του τόπου μας, ηθελημένη η μή.
Όλοι μαζί, ενωμένοι διεκδικούμε ότι αρμόζει στην έδρα του Δήμου".

 

Κ. Μάλαμα: Υπόλογη η κυβέρνηση για το “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ της Ιερισσού.

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα ανέφερε για το θέμα:

"Η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο έχει βάλει στόχο την διάλυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών της Χαλκιδικής.

Παρόλο που μία σύγχρονη οικονομία απαιτεί ισχυρές ταχυδρομικές υπηρεσίες, που θα υποστηρίζουν τους νέους τρόπους συναλλαγών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να παραδώσει τον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών αποκλειστικά σε ιδιώτες, παραβιάζοντας ακόμα και την θεσμική υποχρέωση του κράτους για διασφάλιση της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Τελευταίο “θύμα” αυτής της πολιτικής το ταχυδρομικό κατάστημα της Ιερισσού. Είναι πρωτάκουστο να αφεθεί η πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και συνολικά η Ανατολική Χαλκιδική, χωρίς ταχυδρομικό κατάστημα.
Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει πορεία, έστω και τώρα και να προχωρήσει σε άμεσες και μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση του δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες της Χαλκιδικής."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα