Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βραβεύθηκε στα Tourism Awards 2021 η επιχείρηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη

Πρωτοποριακή διάκριση, με ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αριστοτέλη, κέρδισε η Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη, με την υποψηφιότητά της στα αναγνωρισμένα βραβεία Tourism Awards 2021.

Η υποψηφιότητα της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. είχε τίτλο «Εκεί που η ομορφιά γίνεται Αγία, εκεί που τα βήματα του Αριστοτέλη συναντούν το Άγιο Όρος», κέρδισε το βραβείο "BRONZE".  Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και το βραβείο παραδόθηκε στην πρόεδρο της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε. Ζαμάνη Μαρία Ελένη από τον κ. Θάνο Αλέξανδρο, Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συγκεκριμένο  project  συνδέει το Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα με την αίθουσα 3D στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού που είναι επιχειρήσεις της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.. Προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να ακολουθήσουν τα βήματα του Αριστοτέλη, να γίνουν «περιπατητές», να γνωρίσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν πως εφαρμόζονται οι νόμοι της φυσικής και όλα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον, εκεί όπου όλα γεννήθηκαν. Όμως,  το ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας δεν τελειώνει εδώ. Ο επισκέπτης καλείται να κάνει ακόμη μια στάση, ένα βιωματικό τρισδιάστατο ταξίδι, για να κατανοήσει τις πανάρχαιες διδαχές των Αγίων Πατέρων. Η Πνευματικότητα, η Πίστη, η Υπακοή, ο Σεβασμός στο Περιβάλλον, η Πειθαρχία, η Λιτότητα, είναι οι αξίες που χαρακτηρίζουν την Αθωνική Πολιτεία και μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν ένα στήριγμα στην «κρίση» που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. O Αριστοτέλης και το Άγιο Όρος είναι δυο παγκόσμια σύμβολα διαφορετικών εποχών που όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Στο ταξίδι μας συναντάμε τους περιπατητικούς φιλοσόφους-μαθητές του Αριστοτέλη να αναζητούν την αιώνια αλήθεια στους «εωθινούς» και στους «περί το δειλινόν» περιπάτους  τους  και μεταφερόμαστε νοερά στην Αθωνική Πολιτεία, με την χιλιόχρονη ιστορία της, την κατά το Βαρλάμη  φυσική εξέλιξη των μεγάλων φιλοσοφικών σχολών της ελληνικής αρχαιότητας. Αυτή τη σύνδεση των αξιών προσπαθεί η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. να αναδείξει και να προσφέρει  στον επισκέπτη, μια όμορφη εμπειρία ζωής .


Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη.

Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, δήλωσε σχετικά «…Νιώθω μεγάλη τιμή γι’ αυτή την εξαιρετική  και ουσιαστική διάκριση για την Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων. Με την κατάκτηση του τίτλου βραβεύεται ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος του Δήμου μας. Αναγνωρίζεται η προσπάθεια με την οποία "η ομάδα μου" συνέβαλε σε μια άνευ προηγουμένου επιτυχία για το Δήμο μας, εκπληρώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο κι έναν από τους ρόλους για τον οποίο έχει συσταθεί και δε είναι άλλος από την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αριστοτέλη. Μου έχει ανατεθεί ένας πολύ σημαντικός ρόλος από το Δήμαρχο κ. Βαλιάνο Στέλιο τον οποίο κι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως για την στήριξη στο όλο  project  και στην ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. στη πιο δύσκολη φάση της. Ο ρόλος αυτός είναι  της διαχείρισης και της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη προωθώντας όμως ταυτόχρονα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Στόχος μας με το συγκεκριμένο  project είναι να παντρέψουμε τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη με τις αξίες του Αγίου Όρους. Δεσμευόμαστε για νέες μεγαλύτερες διακρίσεις για να θέσουμε το Δήμο και το τουριστικό προϊόν σε ρόλο πρωταγωνιστή …».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα