Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι Σέρβοι ξανάρχονται με 'πράσινο πιστοποιητικό'

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές, καθώς από την Παρασκευή 14 Μαϊου η Σερβία εκδίδει πλέον ηλεκτρονικά το «πράσινο πιστοποιητικό» για να διευκολύνει τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ελλάδα και Σερβία προχώρησαν σε συμφωνία, με εφαρμογή από τις 14 Μαΐου, για την αμοιβαία αναγνώριση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού των δύο χωρών, διαδικασία που θα διευκολύνει τα ταξίδια στην καλοκαιρινή περίοδο.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους Σέρους πολίτες που εμβολιάστηκαν ή πραγματοποίησαν μοριακό τεστ για το κορονοϊό ή τεστ αντιγόνων ή αντισωμάτων.
Φέρει QR code ώστε να είναι αδύνατη η πλαστογράφηση του.

Κατά την σάρωση του κωδικού θα λαμβάνονται, ανάλογα με την περίπτωση, τα εξής στοιχεία:
- Πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα είναι πράσινου χρώματος εφόσον ο κάτοχος του πραγματοποίησε και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό ή την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.
- Πιστοποιητικό για την πραγματοποίηση, τις τελευταίες 72 ώρες, μοριακού τεστ ή τεστ αντιγόνων το οποίο θα έχει πράσινο χρώμα εφόσον τα τεστ ήταν αρνητικά.
- Πιστοποιητικό αιματολογικού τεστ αντισωμάτων όχι παλαιότερο των έξι μηνών για μη εμβολιασμένα άτομα και δύο μηνών για τα εμβολιασμένα, το οποίο θα είναι πράσινο εφόσον η παράμετρος IgG είναι αρνητική.

 

Στο μεταξύ, Ελλάδα και Σερβία προσανατολίζονται στην άρση του roaming στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα