Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στις περιοχές που επλήγησαν από παγετό

Ξεκίνησαν από υπαλλήλους του ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστησαν καλλιέργειες από τον παγετό στη Χαλκιδική. Από τους 16 εκτιμητές που πραγματοποιούν εκτιμήσεις στη Χαλκιδική, οι 13 βρίσκονται στον Δήμο Ν. Προποντίδας, ενώ θα υπάρξει και επιπλέον ενίσχυση τις επόμενες ημέρες κι έτσι εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

 

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Καρακώστα, από τις 780 περίπου συνολικά αιτήσεις του νομού Χαλκιδικής, οι 620 προέρχονται από αγρότες του Δήμου Ν. Προποντίδας με την πλειοψηφία να αφορά σε εκτάσεις βερίκοκων και περιορισμένο αριθμό αμπελώνων και αμυγδαλεώνων.

 

Ο δήμαρχος Προποντίδας επικοινώνησε με την κ. Καρακώστα προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το στάδιο, που βρίσκεται η διαδικασία των αιτήσεων των αγροτών για αποζημίωση λόγω παγετού, που σημειώθηκε τόσο στις 25/3/2021 όσο και στις 9/4/2021.

Αναφορικά με το θέμα της μειωμένης παραγωγής της ελιάς, που έθεσε ο κ. Καρράς, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι παρακολουθείται από την υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει περίπου στα μέσα Ιουνίου ολοκληρωμένη εικόνα της ζημίας, που έχει επέλθει. Σε περίπτωση που αυτή ξεπερνά το 30 % , θα ζητηθεί από τους παραγωγούς η υποβολή προσωρινών δηλώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί από την Περιφερειακή Επιτροπή ΕΛΓΑ αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αποζημίωση μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ). Μετά τη σχετική έγκριση θα ακολουθήσει η υποβολή οριστικών δηλώσεων από τους αγρότες που έχουν πληγεί.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα