Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανάσταση στη Χαλκιδική -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική και τήρηση των εθίμων.

Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν στις 9 το βράδυ -όπως ήθελαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό- την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Στον Πολύγυρο την Ανάσταση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ο οποίος αφού μοίρασε το Άγιο Φως βγήκε με τους ιερείς και έψαλλε το Χριστός Ανέστη στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού παρουσία εκατοντάδων πιστών.



Το Χριστός Ανέστη έψαλλε και ο πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Κασσανδρείας π. Ειρηναίος στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία εκατοντάδων πιστών!

ΑΡΝΑΙΑ

Παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη, πιστών και επισήμων εψάλη το "Χριστός Ανέστη" στην πλατεία του δημαρχείου, στην Αρναία.

Στην Ακολουθία της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος μεταλαμπάδευσε και το Άγιο Φως στους πιστούς.

Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Η πιο εντυπωσιακή Ανάσταση στη Χαλκιδική γίνεται κάθε χρόνο στο Νέο Μαρμαρά, καθώς με το Χριστός Ανέστη παίρνει ...φωτιά το γραφικό λιμανάκι από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά! Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές!

 

 ΣΗΜΑΝΤΡΑ

Με το Χριστός Ανέστη στα Σήμαντρα τα παιδιά έκαψαν το ομοίωμα του Ιούδα και τα πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό!

 ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Με την μεταφορά την εικόνας της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παμμμεγίστων Ταξιαρχών, εψάλλη το Χριστός Ανέστη στο Παλαιοχώρι, σε ατμόσφαιρα χαράς και κατάνυξης.

Νωρίτερα ο π. Ιγνάτιος Ριγανάς μετέδωσε το Άγιο Φως στους πιστούς.

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ

Η νύχτα μέρα έγινε στην πλατεία της Νέας Φώκαιας όταν ο εφημέριος έψαλε το Χριστός Ανέστη!

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στην όμορφη πλατεία του παραδοσιακού Αγίου Νικολάου έκαναν οι πιστοί Ανάσταση.

ΣΥΚΙΑ

Στον αύλειο χώρο του ιστορικού Ναού του Αγίου Αθανασίου άκουσαν οι Συκιώτες το Χριστός Ανέστη!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα