Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Επανεκκίνηση του Τουρισμού με κλειστά ξενοδοχεία δεν μπορεί να γίνει

“Δεκαπέντε ημέρες πριν το επίσημα άνοιγμα του Τουρισμού, δεν βλέπουμε πως και με ποιους όρους θα επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία” αναφέρει σε μια υψηλών τόνων επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος καταγγέλλει σημαντικές καθυστερήσεις, από την πλευρά της κυβέρνησης και τονίζει εμφατικά ότι “Επανεκκίνηση του Τουρισμού με κλειστά ξενοδοχεία δεν μπορεί να γίνει…”.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο στην επιστολή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωστή Χατζηδάκη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού, Γιάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Άννα Στρατινάκη, γενική γραμματέα Εργασίας, που αποκαλύπτει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ επισημαίνεται ότι:

-    Ήδη θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για την ενίσχυση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ενόψει της επαναλειτουργίας τους.
-    Ήδη θα έπρεπε να έχουν εξευρεθεί λύσεις για τη κάλυψη των υποχρεώσεων των μελών μας προς το ΤΕΠΙΧ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας, υποχρεώσεις οι οποίες δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ.
-    Ήδη θα έπρεπε να έχει επεκταθεί και στις εποχικές επιχειρήσεις το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για το εποχικό προσωπικό τους.
-    Ήδη θα έπρεπε να έχει διευκρινισθεί πως και αυτές θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με τους ίδιους όρους που ίσχυαν πέρυσι.


Παράλληλα στην επιστολή των κ.κ. Τάσιου και Τσακαλάκη υπογραμμίζεται ότι “Επανεκκίνηση του τουρισμού με κλειστά ξενοδοχεία δεν μπορεί να γίνει” και “Ελληνικός Τουρισμός χωρίς Ελληνικά Ξενοδοχεία δεν υπάρχει”.

Σύμφωνα με την επιστολή, “Η φετινή χρόνια είναι για τα μέλη μας ακόμα πιο δύσκολη από το 2020. Οι υποχρεώσεις όλο και αυξάνονται και αντοχές πλέον δεν υπάρχουν. Ασφαλώς και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που έχετε καταβάλει να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις μας. Ωστόσο το έτος 2020 μιλούσαμε για μια μείωση τζίρου της τάξεως του 78%, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στο απόλυτο 0! Μένουν λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού και αν δεν επιλύσετε άμεσα τα ανωτέρω προβλήματα πολλά ξενοδοχεία, ιδίως οι μικρές μονάδες που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Ξενοδοχίας, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα