Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη του Δημάρχου Μανώλη Καρρά στη Νέα Τρίγλια

Τη Νέα Τρίγλια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, όπου είχε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα με τον Αντιδήμαρχο Καραπανταζή Ιωάννη, την Δημοτική Σύμβουλο Εμμανουηλίδου Αθανασία, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευσταθίου Στυλιανό, τους Τοπικούς Συμβούλους Μαστραντώνη Ανθή και Καρπούζη Φώτη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να συζητήσουν τα θέματα της περιοχής.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε εκτενή αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, στα έργα και στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί , ενώ συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Κοινότητα.

Αρχικά ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας τους ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση ένταξης του έργου «Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Νέας Προποντίδας» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και ότι προβλέπεται να δημοπρατηθούν άμεσα, τα παρακάτω έργα:


- Ανάπλαση με διαμόρφωση πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμό, σε όλο το μήκος και εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού, εντός του οικισμού Τρίγλιας.

- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παραλίας Τρίγλιας.

Έπειτα, έγινε αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα:

1. Αποχετευτικό δίκτυο και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τρίγλιας
➡Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου και ήδη λειτουργεί.
➡Μέχρι τις 30/6/2021, θα πρέπει να συνδεθούν όλες οι κατοικίες  με το δίκτυο.

 

2. Αγροτική οδοποιία Τρίγλιας- Σωζόπολης
➡Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.
Ακόμη, συζητήθηκαν τα έργα και οι ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Συγκεκριμένα:
1. Κατασκευή ταμιευτήρα νερού στη θέση «Πλατάνια» και αρδευτικό δίκτυο περιοχής Τρίγλιας
➡Ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και εκτίμησης αποζημίωσης των αγροτεμαχίων της περιοχής του φράγματος και κατόπιν προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.    
2. Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης
➡Δημοπρατήθηκε και προβλέπεται να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση του έργου που περιλαμβάνει:
- Σύνδεση νέου αγωγού μήκους 1.050m, με υπερχείλιση αγωγού από πηγές Ελαιοχωρίων, ο οποίος καταλήγει στο φρεάτιο Πλατάνια που οδηγεί στο αντλιοστάσιο Ντόπια.
- Από την κεντρική δεξαμενή Τρίγλιας εκκινεί αγωγός μήκους 760mμε βορειοδυτική κατεύθυνση, προς υψηλή ζώνη Τρίγλιας (πυροβολεία) όπου θα κατασκευαστεί νέα δεξαμενή. Από κει εκκινεί ένας νέος αγωγός μήκους 520m, που συνδέεται με υφιστάμενο δίκτυο του οικισμού.
- Θα τοποθετηθούν δύο (2) προκατασκευασμένες δεξαμενές χωρητικότητας 100m3 και 250m3

3. Αντικατάσταση γεώτρησης «ΤΟΠΟΥΖΗ»   
➡Θα υλοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα η αντικατάσταση της γεώτρησης.

 

4. Κατασκευή παιδικής χαράς
➡Δημοπρατήθηκε και προβλέπεται να υπογραφή άμεσα η σύμβαση του έργου που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας παιδικής χαράς στην Τρίγλια.

 

5. Ασφαλτόστρωση δρόμου στο Μετόχι Τρίγλιας
➡Θα υλοποιηθεί άμεσα η ασφαλτόστρωση του δρόμου του οικισμού που εφάπτεται με το Μετόχι.

 

6. Πεζοδρόμηση οδών περιμετρικά της πλατείας

➡Ελήφθησαν οι αποφάσεις για την πεζοδρόμηση των οδών περιμετρικά της κεντρικής πλατείας και θα εφαρμοστούν μετά την περίοδο του Πάσχα, με την τοποθέτηση κατάλληλης κατακόρυφης σήμανσης και εμποδίων κυκλοφορίας.

 

7. Κάδοι φυτοφαρμάκων
➡Θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι για συσκευασίες φυτοφαρμάκων

 

8. Υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης
➡Υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» οι εξής προτάσεις χρηματοδότησης:
-Κατασκευή 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Τρίγλιας
- Συντήρηση και επισκευή όλων των σχολικών κτιρίων
- Προσεισμικός έλεγχος Δημοτικών κτηρίων- σχολείων   
- Αγροτική οδοποιία στην κεντρική οδό περιοχής Πυροβολείου – Ιερού Ναού Μικραλώνων
- Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας όλων των αντλιοστασίων ύδρευσης (αντικατάσταση αντλητικών συγκροτημάτων, πινάκων κλπ.)
- Εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεμετρίας και Αυτοματισμού στα Δίκτυα Ύδρευσης, εγκατάσταση ψηφιακών οικιακών υδρομετρητών  και ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού και ελέγχου Διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Τρίγλιας
-Υπόγειες γωνιές ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων, σε δύο ξεχωριστές θέσεις στον οικισμό και προμήθεια ειδικού απορριμματοφόρου συλλογής ανακυκλώσιμων

 

9. Διάβρωση ακτών Τρίγλιας- Πλαγίων:
➡Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και εξασφαλίστηκαν πληθώρα αδειοδοτήσεων όλο αυτό το διάστημα και εκκρεμεί μόνον η άδεια εκτέλεσης έργου από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

10. Σύνταξη μελετών ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων
➡Εκπονούνται οι μελέτες για να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», όταν εκδοθούν οι αντίστοιχες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων.

 

11. Μελέτη εσωτερικής οδοποιίας
➡Εκπονείται η μελέτη για την ασφαλτόστρωση όλου του οικισμού

 

12. Μελέτη επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση
➡Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την εκπόνηση της μελέτης επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση.

 

13. Παραχώρηση εκτάσεων στο «Μετόχι» και στην «Μαγαζάρα»
➡Ο Δήμος προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την παραχώρηση της έκτασης όπου βρίσκεται το Μετόχι, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
➡Επίσης ο Δήμος αιτήθηκε την επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού και παραλίας της έκτασης όπου βρίσκεται το κτήριο «Μαγαζάρα», από τη Κτηματική Υπηρεσία.
Όταν ολοκληρωθούν οι διοικητικές αυτές διαδικασίες, θα μπορέσουν να υποβληθούν προτάσεις για την αποκατάσταση και την ανάδειξη των ιστορικών αυτών μνημείων.

 

14. Αδειοδότηση υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου
➡Κατατέθηκε ο φάκελος αδειοδότησης και αναμένεται η έγκριση του.
«Μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να ικανοποιούμε τα αιτήματα όλων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, αλλά και να ενημερώνουμε για τα όσα υλοποιούμε και όσα σχεδιάζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα