Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Φιλοξενία, εστίαση, τοπικοί παραγωγοί σε κοινή πορεία στο Δήμο Αριστοτέλη

Η φιλοσοφία και ο «δρόμος» που θα ακολουθήσουν, ώστε να προωθήσουν με όρους επαγγελματικής επάρκειας την τοπική αυθεντικότητα, συνδέοντας την πρωτογενή παραγωγή με την  ξενοδοχία, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Alexandros Palace Hotel & Suites, που διοργάνβωσε η νεοσύστατη SYMPRAXIS επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη.


Εφαλτήριο των συτμμετεχόντνων σήμερα είναι η ανάπτυξη του οινοτουρισμού, σε έναν τόπο όπου ο οινικός μύθος και οι εικόνες του Άθωνα συνθέτουν παγκόσμια μοναδικότητα. Συνδετικός κρίκος αυτής της κληρονομιάς με το προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη είναι οι οινότοποι, οι αμπελώνες, τα τσιπουροκάζανα και τα οινοποιεία που συναντά κανείς στην Αρναία, τη Μεγάλη Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό – σταθμούς πριν από την Αγιώνυμη Πολιτεία.

 

Προτάθηκε μια μεθοδολογία σύνδεσης του οίνου, του τσίπουρου και της μουντοβίνας με τα 22 τοπικά προϊόντα του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και με τις ξενοδοχειακές παρεχόμενες υπηρεσίες. Βασικός πυλώνας εξέλιξής της είναι η τοποθέτηση της εκπαίδευσης στο επικοινωνιακό και οργανωτικό κάδρο της πρωτοβουλίας, μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες θα ανακαλύψουν τον τρόπο δημιουργίας ενός αναγνωρίσιμου τουριστικού προορισμού – κατά το πρότυπο διάσημων οινικών και γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο.

 

Κατέληξαν τέλος ότι το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία τους με εκείνους τους ειδικούς (masters of wine), που θα οργανώσουν τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και θα ορίσουν τον τρόπο εφαρμογής των επικοινωνιακών παραμέτρων της δραστηριότητάς μας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα