Τρίτη, 18 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Κ.Μάλαμα: Να μονιμοποιηθεί άμεσα το επικουρικό προσωπικό στις δομές υγείας της Χαλκιδικής

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης του συνόλου του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις δομές υγείας της Χαλκιδικής.

 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, το σύνολο του συγκεκριμένου προσωπικού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία της Χαλκιδικής και πρέπει άμεσα να θωρακιστεί η θέση του σύστημα υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συντελεστές της δημόσιας υγείας της Χαλκιδικής ζητούν την μονιμοποίηση των επικουρικών στελεχών των δημοσίων δομών υγείας της Χαλκιδικής, χωρίς τα οποία θα ήταν αδύνατη και η ανάσχεση της πανδημίας, αλλά και η κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του Νομού Χαλκιδικής, οι οποίες προκύπτουν κι από την τουριστική οικονομία, αλλά κι από την μεγάλη γεωγραφική διασπορά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στην κατεύθυνση αυτή η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας της Χαλκιδικής.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς
 
"Θέμα : Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Χαλκιδικής.
Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 29.3.2021 επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης μονιμοποίησης του συνόλου του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται στις δομές υγείας του Νομού. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το εν λόγω προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών υγείας του Νομού Χαλκιδικής, με την ανάγκη μονιμοποίησης του να καθίσταται ακόμα επιτακτικότερη στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Χαλκιδικής. "

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα