Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο 'βαθύ κόκκινο' η Χαλκιδική μέχρι 23 Απριλίου

Στο επίπεδο "πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο" παραμένει η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη μέχρι την επόμενη Παρασκευή (23/4), οπότε και θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι αφήνουν την συζήτηση που αφορά το «Πάσχα στο χωριό» για αργότερα.

«Για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» είπε ο ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης και εξήγησε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι καθοριστικό στοιχείο για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κάτι που «η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει», κατέληξε ο καθηγητής.

 

Στο μεταξύ, επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19/4 οι σχολές οδηγών, στις οποίες θα ισχύουν οι εξής όροι:


-  Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
-    θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
-   διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα