Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Πριν γίνουμε καταγγελτικοί, να ληφθούν άμεσα μέτρα στα χερσαία σύνορα

Την έντονη ανησυχία και προβληματισμό των ξενοδόχων συναδέλφων του μετέφερε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος στον “αέρα” του Πρακτορείου 104,9fm, σε σχέση με την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων στην Ελλάδα, λίγες μέρες προτού η χώρα μας αρχίσει – έστω πιλοτικά – να υποδέχεται τουρίστες από το εξωτερικό.

 

“Εμείς δεν είμαστε ακόμα στο πράσινο χρώμα του χάρτη. Ποιος θα κάνει κράτηση, εάν είμαστε στο κόκκινο”; διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, εξηγώντας γιατί είμαστε ακόμα μακριά από το να έχουμε, όπως είπε, κανονικότητα στις κρατήσεις και στις πτήσεις. “Τα πράγματα αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Σωστά έχει δοθεί ημερομηνία (14 Μαΐου) αλλά δεν θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία τότε. Για την πλειοψηφία η σεζόν θα αρχίσει το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου”, πρόσθεσε.

 

“Εδώ είναι ο θάνατός σου, η ζωή μου στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων. Δεύτερη σεζόν covid και εφόσον ένα κατάλυμα δεν έχει εξασφαλίσει το 40 – 50% της πληρότητάς του, δεν έχει λόγο να ανοίξει”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Τάσιος επανέλαβε πως τα ξενοδοχεία χρειάζονται νέα εμπροσθοβαρή μέτρα για να επιβιώσουν και υπογράμμισε ότι ζητούμενο ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα είναι να οργανωθούν καλύτερα τα χερσαία σύνορα. “Πριν γίνουμε καταγγελτικοί να λάβουν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση των χερσαίων συνόρων και τη στελέχωση τους, ώστε οι διελεύσεις να έχουν το λιγότερο χρόνο αναμονής” είπε, τονίζοντας ότι η ΠΟΞ θα εξακολουθήσει να πιέζει τα συναρμόδια υπουργεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα