Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άρχισε ο εμβολιασμός στην Αμμουλιανή -VIDEO-

Με στόχο να καλυφθούν όλες οι ηλικιακές ομάδες άρχισε ο εμβολιασμός στην Αμμουλιανή, ώστε να χτιστεί ένα τείχος προστασίας για τους κατοίκους του μικρού νησιού εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το 95% των 570 μόνιμων κατοίκων, έχει εκδηλώσει ήδη την επιθυμία να εμβολιαστεί. Ο μικρότερος από αυτούς που θα εμβολιαστούν είναι 18 και ο μεγαλύτερος 90 ετών.

Η Αμμουλιανή είναι μεταξύ των 69 μικρών νησιών της Ελλάδας, κάτω των χιλίων κατοίκων, που ο ΕΟΔΥ έχει συμπεριλάβει στη λίστα για οριζόντιο εμβολιασμό.

Είναι δε το μοναδικό κατοικημένο νησί που έχει η Κεντρική Μακεδονία και το στολίδι της Χαλκιδικής, το οποίο κατάφερε να μην έχει καθόλου κρούσματα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Η Αμμουλιανή δέχεται πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό, οι περισσότεροι προέρχονται από τα Βαλκάνια, ενώ ζει κυρίως από την αλιεία και τον τουρισμό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα