Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Αριστοτέλη

Χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», πέντε παιδικές χαρές του Δήμου Αριστοτέλη μετά από σχετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής και απόφαση του ΥΠΕΝ. Η ένταξη οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου με προϋπολογισμό 219.207,91 ευρώ.

 

🔶  Συγκεκριμένα με το ποσό των 174.952,80 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και με ποσό ύψους 44.255,11 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση των υποδομών σε πέντε παιδικές χαρές των οικισμών Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στανού Πυργαδικίων και Ουρανούπολης καθώς και η κατασκευή νέας παιδικής χαράς στον οικισμό της Μεγάλης Παναγίας.

🔶  Οι εργασίες στις υπό ολοκλήρωση παιδικές χαρές περιλαμβάνουν βελτίωση περιφράξεων, συστημάτων άρδευσης, προσβάσεις ΑμεΑ, αντικατάσταση παλαιών οργάνων, κατασκευή εσωτερικών διαδρόμων, νέο ηλεκτροφωτισμό, φύτευση δέντρων και θάμνων, νέους χλοοτάπητες, κ.λ.π.

🔶  Η νέα παιδική χαρά στη Μεγάλη Παναγία, έκτασης 190τ.μ.,  θα κατασκευαστεί σε κοινόχρηστο χώρο στη Νότια πλευρά του οικισμού και το έργο περιλαμβάνει κατασκευή περιτοίχισης από οπλισμένο σκυρόδεμα με μεταλλικά κιγκλιδώματα και επένδυση με ξυστές επενδύσεις, περιμετρικό παρτέρι για τις απαραίτητες φυτεύσεις δένδρων και θάμνων, χώρος χρήσης  των οργάνων από ελαστικό δάπεδο ασφαλείας με τα όργανα (τραμπάλες, τσουλήθρες, κούνιες), δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, πεζοδρόμιο πλάτους 1,40μ και δίκτυο αυτόματης άρδευσης.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε σχετικά:
 «Η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, περιλαμβάνει και την καθημερινότητα των παιδιών και αυτή περιλαμβάνει το παιχνίδι, με ασφάλεια στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Και μαζί, περιλαμβάνει την καθημερινότητα των εργαζόμενων μητέρων, των νέων γονιών που χρειάζονται ποιοτικούς χώρους για τα παιδιά τους εντός των οικισμών. Συνεχίζουμε, βελτιώνουμε τα χωριά μας και τον δημόσιο χώρο. Κάθε μέρα κι ένα βήμα.»

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα