Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Τουρισμού που εστάλη στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην ΚΕΔΕ και αφορά τις Ιαματικές Πηγές της Ελλάδας, στερεί από τους Δήμους έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, καθώς οι ιαματικές πηγές της χώρας προβλέπεται να περάσουν στα χέρια του κράτους.
Από τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται πλήττονται και τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής του Δήμου Κασσάνδρα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Ηρακλής Λειβαδιώτης σχολίασε ότι πρόκειται για μεγάλη αδικία αν εφαρμοστούν όσα προβλέπει το Σχέδιο Νόμου, καθώς ο Δήμος Κασσάνδρας έχει επενδύσει στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής και έχει στηρίξει ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής του προβολής.
Θέση στο θέμα πήρε και ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ, Απόστολος Πάνας.
"Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού συστήνεται Ανώνυμη Εταιρία με επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (ΙΠΕ), που πλήττει άμεσα τα συμφέροντα της Τοπικής αυτοδιοίκησης, ακυρώνει τον αναπτυξιακό της ρόλο και καταργεί κάθε έννοια αποκέντρωσης και δημοκρατικού διαλόγου.
Ευνοείται στην ουσία η δήμευση περιουσιών που ανήκουν στους Δήμους, αφού πολλές είναι ιδιοκτησία τους, σε άλλες έχουν επενδύσει και στις υπόλοιπες τους έχει δοθεί η χρήση για 40 χρόνια.
Η κατάσταση αυτή πλήττει σημαντικά και τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική και δίνει ακόμη ένα αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στον τόπο μας".
Και καταλήγει ο κ. Πάνας επισημαίνοντας, πως το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει με αναπτυξιακά προγράμματα αλλά και με την κατάργηση των πολύχρονων διαδικασιών του Δημοσίου, να αναδείξει τις ιαματικές πηγές της χώρας και ιδιαίτερα της Χαλκιδικής. Απαραίτητο επίσης είναι, να ζητηθεί η εθελούσια συμμετοχή του εκάστοτε Δήμου στην Ανώνυμη αυτή Εταιρία και ο Δήμος, στην περίπτωση της Χαλκιδικής ο Δήμος Κασσάνδρας, εφόσον το επιθυμεί, να συμμετέχει σε αυτή και να έχει λόγο. Κάθε άλλη πρακτική, δεν κινείται προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής, της Κασσάνδρας και της Χαλκιδικής ευρύτερα.