Κυριακή, 16 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας στη Χαλκιδική έχει αποτύχει

Η Χαλκιδική βρίσκεται εδώ και μήνες σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα οποία το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αλληλοκαλύπτονται και δημιουργούν ταλαιπωρία και σύγχυση, αλλά είναι κι απολύτως αναποτελεσματικά.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, το πρόβλημα ξεκινάει από την άρνηση της κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ να δημοσιεύσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιοχή κι ανά δραστηριότητα, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνονται μέτρα στα τυφλά που πλήττουν την οικονομία του Νομού και δεν προστατεύουν τη δημόσια υγεία.

Η κ. Μάλαμα αναφέρει: "Η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων από τις 6 έχει αυξήσει τον συνωστισμό στην αγορά το πρωί, ενώ έχει κουράσει ιδιαίτερα του πολίτες και τους επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή, όλοι αναρωτιούνται για την επίδραση της λειτουργίας των σχολείων στην διασπορά, με δεδομένο ότι πολλοί εκπαιδευτικοί μετακινούνται από περιοχές εκτός Νομού καθημερινά, ενώ ο ΕΟΔΥ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία της ιχνηλάτησης που αφορούν τη διασπορά μέσα από το σχολικό περιβάλλον.

Τέλος, αναπάντητα μένουν εδώ και μήνες τα ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας σε μαζικούς βιομηχανικούς χώρους, στους οποίους πιθανότατα δεν έχουν διενεργηθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα να λειτουργήσει με ορθολογισμό και να δει τα πραγματικά αίτια της διασποράς του κορωνοϊού στη Χαλκιδική.

Το να συνεχίσει να κλειδώνει την κοινωνία και την οικονομία από τις 6 αποδείχτηκε αναποτελεσματικό και πρέπει να το αναθεωρήσει".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα