Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021 για το 2ο Νηπιαγωγείο Μουδανιών

Tο 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021, στην ηλικιακή κατηγορία έως 6 ετών κατάφερε να κερδίσει το 2ο Νηπιαγωγείο  Ν Μουδανιών.


Με τη νηπιαγωγό Μιχαλάρου Κυριακή «στο τιμόνι» κέρδισε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021, με τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο «eTreeHuggers: 1,2, Tree… Hug the Trees with me». Το νηπιαγωγείο είχε υιοθετήσει τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, από το χωριό Γεροπλάτανος.

 Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα 20 σχολεία, σε Ελλάδα, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, κατά  το σχολικό έτος 2019-2020.

Κύριος στόχος του έργου ήταν να αυξηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών με την συνδρομή των ΤΠΕ. Μέσα από πρωτότυπες και βιωματικές δραστηριότητες δόθηκαν τα κίνητρα, ώστε τα παιδιά να διερευνήσουν τον ρόλο που παίζουν τα δέντρα στη ζωή των ανθρώπων και να αναπτύξουν την οικολογική συνείδησή τους.

 Οι μαθητές  με τη χρήση των τεχνολογικών μέσων επικοινωνίας πραγματοποίησαν  κοινές δράσεις, ανακάλυψαν, αντάλλαξαν και απόψεις. Μέσα από συνεργατικές δράσεις  έμαθαν για τα δέντρα, οργάνωσαν δενδροφύτευση και έκαναν το σχολείο τους πιο βιώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα