Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ο π.Συνέσιος Στάθης Ιερατικός προϊστάμενος στην ενορία Ν. Μουδανιών

Με απόφαση του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου ο Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Στάθης αναλαμβάνει καθήκοντα ιερατικού προϊσταμένου και προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην ενορία των Νέων Μουδανιών, μετά την εκδημία του πατρός Αθανασίου Ραμανδάνη.


Η επιλογή και η τοποθέτηση του πατρός Συνεσίου στην μεγάλη και απαιτητική ενορία των Ν. Μουδανιών ήταν αναμενόμενη για τους γνωρίζοντες τα πράγματα, καθώς ο π. Συνέσιος είναι ένας εκ των στενών συνεργατών και "δεξί χέρι" του Μητροπολίτη Κασσανδρείας.

 

Ποιος ειναι ο π. Συνέσιος Στάθης

Ο Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Στάθης γεννήθηκε το 1987. Πήγε δημοτικό στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και στη συνέχεια φοίτησε στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, στο Άγιο Όρος.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι, επίσης, πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Τμήματος τού Δ.Π.Π.Σ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά την αγγλική γλώσσα.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ έχει πτυχία στη Βυζαντινή Μουσική, στην καλλιγραφία και στην αγιογραφία.

Το 2009 χειροτονήθηκε διάκονος και υπηρέτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα διετέλεσε αρχιδιάκονος του μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου και διευθυντής του γραφείου γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

Στις 14 Ιουλίου του 2013 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου.

Υπηρέτησε μέχρι σήμερα ως ιερατικός προϊστάμενος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Οσίας Παρασκευής Ν. Καλλικρατείας. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου στον Ιερό Ναό της Οσίας Παρασκευής Ν. Καλλικράτειας.

Στις ενορίες Πολυγύρου και Ν. Καλλικράτειας είχε αναπτύξει πλούσια πνευματική, φιλανθρωπική, νεανική, πολιτιστική και ανακαινιστική δραστηριότητα.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα