Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση δημάρχου Πολυγύρου με το νέο προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής

 

Με το νέο προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής κι Αγίου Όρους, Γιώργο Σκιαδαρέση συναντήθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Χρήστος Βορδός. 

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητος της Εοφρίας Αρχαιοτήτων κι έχουν σχέση με το Δήμο Πολυγύρου κι όχι μόνο. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση

στον Πύργο των Μαριαννών καθώς
- στην Αρχαία Όλυνθο, σε ότι αφορά την προβολή και την εξωστρέφειά τους, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από εκδηλώσεις ψηφιοποιημένης μορφής.
 
Ιδιαίτερα όμως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης απασχόλησε το θέμα
- του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου σε ότι αφορά την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία του.
 
Όπως ανέφερε ο κι. Ζωγράφος "ο στόχος είναι κοινός. Το πρώτο μας βήμα επετεύχθη με την χρηματοδότηση της πλήρους λειτουργίας του Μουσείου με το ποσό των 950.000 ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ύστερα από πρόταση της αρμόδιας Υπουργού κας Λίνα Μενδωνη. Ενέργεια την οποία στηρίξαμε κι απαιτήσαμε εξ αρχής προς όφελος, όχι μόνο των δημοτών του Δήμου μας αλλά και όλης της Χαλκιδικής, αφού πρόκειται για το μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο".
 
 
Και κατέληξε: "Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον απελθόντα έφορο κο Κανονίδη για την εξαιρετική συνεργασία μας και την ετοιμότητα που είχε σε επίπεδο μελετών, ώστε να χρηματοδοτηθεί το όλο έργο. Το βέβαιο είναι, ότι τώρα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου, για την άμεση δημοπράτηση κι ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, ετσι ώστε και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, να αναδειχθεί σε πυρήνα πολιτισμού της πόλης και να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας καθώς και για επισκέπτες της επιστημονικής κοινότητας".

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα