Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Πολυγύρου συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Με βασικό σύνθημα «Επαναχρησιμοποίηση Ανακύκλωση Μείωση των αποβλήτων (Reuse Recycle Reduce)» ο Δήμος Πολυγύρου, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, διαθέτει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου, ένα σετ από ανοξείδωτα καλαμάκια, πολλαπλών χρήσεων.Η δράση, θέμα της οποίας, όπως ορίστηκε από τον Ελληνικό Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ήταν «Αθέατα απόβλητα, πόσο πραγματικά ζυγίζουν», πραγματοποιείται μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. *

Στόχος της αποτελεί η μείωση -και γιατί όχι το σταμάτημα- της χρήσης των πλαστικών, τα οποία όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται αλλά και αρκετές φορές μολύνουν το περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια. Τα ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων αλλά και το μήνυμα της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των αποβλήτων θα φτάσουν στους μικρούς μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους.Η διανομή στα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε την Τετάρτη και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επέκτασης της δράσης θεωρώντας πως η επιτυχία της είναι δεδομένη.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, παρέδωσε τα καλαμάκια στην πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Ευτυχία Παπανικολάου, για διανομή στα σχολεία Ορμύλιας και Μεταμόρφωσης και στον αντιδήμαρχο Πολυγύρου, Χρήστο Κομπόγιαννο, για διανομή στο δημοτικό σχολείο Ζερβοχωρίων.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα