Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η αξιοποίηση του κτιρίου του ΤΕΙ στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ν. Προποντίδας

Η αξιοποίηση του κτιρίου, που στεγαζόταν το ΤΕΙ και που  επισήμως “πέρασε” πια στον Δήμο μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής, ήταν το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης της Δημοτικής  Επιτροπής  Παιδείας Δήμου Ν. Προποντίδας, στην οποία συμμετείχαν πέρα από τα μέλη της επιτροπής, ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χαλκιδικής Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών Κρυστάλλω Πολίτου, οι Υποδιευθυντές Γεώργιος Μαλακούδης και Ιωάννης Γεράκης, ο μηχανικός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντινίδης Θεόφιλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βασιάδου Κλαίρη.  

 

Δύο ήταν οι βασικές προτάσεις, που κατατέθηκαν:


1. Η εγκατάσταση και λειτουργία στο κτίριο μίας τάξης (Α΄ή Γ’ Λυκείου) ή
2. Η ίδρυση και λειτουργία του 2ου ΓΕΛ Ν. Μουδανιών.

 

Η πρώτη πρόταση απορρίφθηκε κυρίως για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς αλλά και πρακτικούς λόγους. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, που εστιάστηκε περισσότερο στη δεύτερη πρόταση. Η επιτροπή δεν αποφάσισε, καθώς ήταν μία πρώτη διερευνητική συζήτηση και το θέμα θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

 

«Κρίθηκε πως το μεγαλύτερο στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών ΓΕΛ Ν. Μουδανιών. Έτσι, ήταν μία πρώτη συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους για ανταλλαγή απόψεων. Θα ζητήσω για το θέμα εγγράφως την επίσημη πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου διδασκόντων και του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Μουδανιών και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  
Η άποψή μου, που ήδη διατύπωσα και θα επαναλάβω και στην επόμενη συνεδρίαση, τάσσεται υπέρ της ίδρυσης 2ου ΓΕΛ Ν. Μουδανιών. Ακόμη κι αν παρακάμψουμε τους κοινωνικούς λόγους (απόσταση κτλ.), υπάρχουν σημαντικοί εκπαιδευτικοί λόγοι. Με την ίδρυση ενός δευτέρου λυκείου, αποσυμφορείται μια μεγάλη δομή, το ίδιο και ο αύλειος χώρος, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 770 παιδιά.
Δεν θα υπάρχει ανάγκη χρήσης των ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών και τα παιδιά στο νέο κτίριο θα φιλοξενούνται σε αίθουσες 50 τ.μ. Αν υπολογίσει κανείς ότι το κτίριο διαθέτει 9 αίθουσες, θα φτάσουμε σε μία δομή των 225-230 παιδιών. Μια πλήρης δηλαδή εκπαιδευτική μονάδα με ικανοποιητικό αριθμό παιδιών.
Αυτή είναι η θέση η δική μου. Από εκεί και πέρα, όλες οι προτάσεις και οι απαντήσεις στα έγγραφά μου, θα συζητηθούν  στην επόμενη δημοτική επιτροπή παιδείας, όπου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Όπως και να' χει,  η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς πρόθεσή μας είναι η συνολική ανακαίνιση του κτιρίου και η κατάθεση σχετικής πρότασης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα