Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενδιαφέρον του υφυπουργού Περιβάλλοντος για τα δηλητηριασμένα φλαμίνγκο

Tο συμβάν της δηλητηρίασης φλαμίνγκο στον υγρότοπο του Αγίου Μάμα και στην Επανομή, που είχαν καταπιεί μολυβδένια σκάγια κυνηγών, προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.



Η υπόθεση, που δημοσιοποιήθηκε από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, αφορά έξι πτηνά, εκ των οποίων τα τέσσερα κατέληξαν και τα δύο παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή.

Όπως ενημέρωσαν οι κτηνίατροι που τα παρακολουθούν, έπρεπε να λάβουν ένα δυσεύρετο φάρμακο που διακινεί το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Αμυράς επικοινώνησε με το ΙΦΕΤ και το φάρμακο για τη διάσωση των πουλιών εξασφαλίστηκε.

Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνονται δειγματοληψίες στον πυθμένα των δύο υγροτόπων προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος με την ανάλυση του νερού για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων.

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα