Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική στο... μάτι του Χαρδαλιά - Σε Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου

Στο Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας μπαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου.

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους είναι 107 από τη βρετανική μετάλλαξη και 1 από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Τα 14 δείγματα βρετανικής μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί στη Χαλκιδική.

Αναλυτικότερα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι κορωνοϊού Covid-19, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου με εντολή του υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, εντάσσονται από αύριο, Δευτέρα 01-02-2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:

-    Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
-    Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
-    Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
-    Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
-    Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.
-    Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Ωράριο Φαρμακείων

Εξαιτίας των νέων έκτακτων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 01/02 σε ολόκληρη τη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής το ωράριο των φαρμακείων όλου του Νομού θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 - 16:30. Από τις 16:30 και μετά καθώς και τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργούν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα