Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ν. Ποτίδαια: Έσωσαν φλαμίνγκο από τα πλοκάμια χταποδιού!

Μέλη της οργάνωσης "Δράση για την Άγρια Ζωή" διέσωσαν ένα φλαμίνγκο στην παραλία της Ν. Ποτίδαιας από τα πλοκάμια ενός χταποδιού!

 

Τα μέλη της Δράσης επέστρεφαν από καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στην ευρύτερη περιοχή Αγίου Μάμα και Ν. Ποτίδαιας και την ώρα που διέσχισαν τη διώρυγα της Ποτίδαιας, παρατήρησαν ένα φοινικόπτερο να πνίγεται μέσα στη θάλασσα.

Αμέσως άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν στο σημείο για να το σώσουν.

"Πιστεύαμε ότι είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, αλλά η πραγματικότητα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Αν δεν το βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια δεν θα το πιστεύαμε. Ένα χταπόδι είχε τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το ένα πόδι του πουλιού και προσπαθούσε να το πνίξει" περιγράφουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ομάδας. 

 

Μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να ξεκολλήσουν το χταπόδι πάνω από το πουλί. Όταν το απεγκλώβισαν, το χταπόδι όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε προκειμένου να κρυφτεί, αλλά τους ακολουθούσε.

 

Τα μέλη της Δράσης πιθανολογούν ότι το Φλαμίνγκο δεν είναι πλήρως υγειές, και ίσως για αυτό έπεσε θύμα του χταποδιού. Το πτηνό μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της "Δράσης για την Άγρια Ζωή" , στη Σίνδο για περεταίρω φροντίδα.

 

Να σημειωθεί ότι και φέτος μια μεγάλη ομάδα από φλαμίνγκο διαχειμάζουν στον φιλόξενο υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα