Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ε Επικαιρότητα

'Κόκκινος' ο Δήμος Ν. Προποντίδας - Αυξημένα μέτρα από το Σάββατο

'Κόκκινος' χαρακτηρίστηκε ο Δήμος Ν. Προποντίδας λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, ανακοίνωσε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


Από το Σάββατο το πρωί στο Επίπεδο Β'-αυξημένου κινδύνου, άρα και στο Δήμο Ν. Προποντίδας θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

- Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής, που, λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση).

- Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση Λειτουργιών.

-  Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

 Κλειστά Σχολεία

Εξάλλου στο Δήμο Ν. Προποντίδας κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, καθώς και το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σήμαντρων.

Αναστέλλεται η λειτουγρία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε 3 μαθητές, για 10 μέρες εώς 08/02/21.

Δεν θα λειτουργήσουν τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Διονυσίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας και στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης.

 

Επανέρχεται από αύριο (30/1) στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το Επίπεδο Α'-επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το Επίπεδο Β'-αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα), στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο.

Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο, στο οποίο μπορούν να μπουν τόσο τοπικές κοινότητες και δημοτικές ενότητες όσο και δήμοι, περιφερειακές ενότητες και ολόκληρες περιφέρειες, αν το επιβάλουν τα δεδομένα.

 

 Τόσο στο επίπεδο Α, όσο και στο επίπεδο Β θα ισχύουν οριζόντια μέτρα, τα οποία θα αποτελούν και τη βάση για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι τα εξής:

– Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.

– Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

– Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

– Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

– Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

– Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.


Τα μέτρα για το επίπεδο Α

Στο επίπεδο Α’ ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

- Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

- Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν.

Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα