Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2025

Ε Επικαιρότητα

Προβλήματα διάβρωσης στην παραλία Πολυχρόνου

Μεγάλα προβλήματα διάβρωσης παρουσιάζει η παραλία του Πολυχρόνου εξαιτίας των ανέμων, των νερών της βροχής και των ιδιοτήτων των κυμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Από τα κύματα παρασύσθηκαν πεζούλια, σκάλες, πεζοδρόμια και πέτρες και η παραλία μοιάζει βομβαρδισμένη.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πολυχρόνου, Χάρης Μαλανδρής, ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Κασσάνδρας και μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου.

Ενδεικτικό είναι πως τα τελευταία χρόνια καταγράφονται παρόμοια συμβάντα και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. Εξάλλου, στην Ελλάδα το 28,6% της ακτογραμμής βρίσκεται υπό συνθήκες διάβρωσης.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 821,8 χλμ. παραλιών, πρόβλημα διάβρωσης αντιμετωπίζουν τα 371 χλμ., δηλαδή το 45,1%.

 

 


🎅 Η Αρναία ντύνεται στα γιορτινά της και σας προσκαλεί στο «Μέλωμα του Χριστού»! Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στην Κεντρική Πλατεία της Αρναίας αναβιώνει το έθιμο του "Μελώματος του Χριστού" σε μια βραδιά γεμάτη μελωδίες, φως και χριστουγεννιάτικη ζεστασιά.

🎄 Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

🎁 ❄️ ⭐  🕯️ ☃️ 🦌 🔔

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα