Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Αναίτιος ο αποκλεισμός Α΄θμιων δομών υγείας από τη διαδικασία εμβολιασμού

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την απόφαση του να εξαιρέσει όλες τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Χαλκιδικής από τη διαδικασία εμβολιασμού.


Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια επιστολής διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ανατροπή του σχεδιασμού του Υπουργείου δημιουργεί τεράστια πρακτικά προβλήματα και στους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.


Οι ιατροί θέτουν σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με αυτή την αλλαγή σχεδιασμού και καλούν σε επαναφορά του σχεδίου εμβολιασμού κατά τόπους, από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Στην κατεύθυνση αυτή, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να εξορθολογήσει τους σχεδιασμούς του εμβολιασμού, να σταματήσει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και να επιβαρύνει το σύστημα υγείας της Χαλκιδικής με αντιεπιστημονικές αποφάσεις.

 

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

"Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 14.1.2021 επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεση των ιατρών του Νομού για τον αποκλεισμό από τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο εμβολιασμός των πολιτών κι ιδιαίτερα των υπερηλίκων αποκλειστικά και μόνο από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία στους πολίτες και στο υγειονομικό προσωπικό του Νομού.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράζεται η απορία γιατί ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας και σε Περιφερειακά Ιατρεία, αυτή τη χάραξη άλλαξε αιφνίδια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά εμπόδια στον απρόσκοπτο εμβολιασμό των πολιτών και στην λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης συμπερίληψης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας του Νομού Χαλκιδικής στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών του Νομού. "


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα