Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Κόντρα Γρ. Τάσιου και Απ. Πάνα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης τουρισμού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ, Απόστολος Πάνας με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με τη λειτουργία 33 τμημάτων, που θα φιλοξενήσουν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω στον τουρισμό.Ο κ. Πάνας στην ερώτησή του ωστόσο υποστήριξε ότι η Χαλκιδική εξαιρείται τέτοιου είδους προγράμματα, παρόλο που σημαντικό τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού της απασχολείται στον κλάδο του τουρισμού, ενώ η τουριστική της δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη.

Η αναφορά αυτή του κ. Πάνα προκάλεσε την αντίδραση του Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Τουρισμού της ΝΔ κ. Γρηγόρη Τάσιου, ο οποίος σε απάντησή του τονίζει ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα εξαίρεσης για το ανθρώπινο δυναμικό της Χαλκιδικής που απασχολείται στον τουρισμό.


Ο κ. Τάσιος αναφέρει:

Η ερώτηση του κ. Πάνα επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις καθώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα εξαίρεσης για το ανθρώπινο δυναμικό του νομού μας που απασχολείται στον τουρισμό.  

Η  Σχολή Μετεκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης  συνεχίζει διαχρονικά την κατάρτιση για  εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων ή ανέργων από τον κλάδο του Τουρισμού της Χαλκιδικήςκαι δεν αλλάζει το παραμικρό σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι και σήμερα.

Τα περί "εξαίρεσης"  συνεπώς επιχειρούν τη δημιουργία σύγχυσης και υπηρετούν αποκλειστικά αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και καμία ουσία.

Ο κ. Πάνας όφειλε να γνωρίζει πως το Υπουργείο Τουρισμού εδώ και χρόνια, καθορίζει τις περιοχές, τις ειδικότητες / τμήματα και κατά συνέπεια τον αριθμό εισαγωγής των μετεκπαιδευομένων για κάθε εκπαιδευτική περίοδο λειτουργίας  σύμφωνα με τις δομές που διαθέτει και εν προκειμένω  εκεί όπου  υφίσταται ήδη  ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΥΠΤΟ.

Πρέπει να εξαντληθούν οι δυνατότητες τηςκάθε υφιστάμενης Σχολής Μετεκπαίδευσης που  εξυπηρετεί  και  τις  όμορες  περιοχές,  όπως  στην  περίπτωση  της  Σχολής  της Θεσσαλονίκης,   προκειμένου να  δημιουργηθεί νέα Σχολή,  σε περιοχή που δεν υφίσταται ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΥΠΤΟ. 

Κι αυτή είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, πολλώ μάλλον μέσα στην πανδημία, η οποία αφορά τόσο στην εξεύρεση κτιριακής υποδομής όσο  και στην  πρόσληψη του  κατάλληλου  εκπαιδευτικού προσωπικού, με  πλήρη εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα. Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα στο μέλλον. Η εμπιστοσύνη όμως, χτίζεται με την υπευθυνότητα και όχι με εύκολες μεγαλοστομίεςπαλαιοκομματικού τύπου.Και είναι ακόμη πιο λυπηρό, όταν αυτή η στάση χαρακτηρίζει ένα νέο βουλευτή. "

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα