Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανοίγουν τα σχολεία - Έτοιμος ο Δήμος Ν. Προποντίδας

Τα σχολεία ανοίγουν ξανά την Δευτέρα, 11.01.2021 (σ.σ. εκτός από γυμνάσια και λύκεια) μετά από περίπου δύο μήνες, ενώ οι περιορισμοί λόγω του lockdown βρίσκονται ακόμα σε ισχύ.

Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ν. Προποντίδας αλλά και οι δημοτικοί βρεφικοί-παιδικοί σταθμοί, είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν αύριο τους μικρούς μαθητές. Η σχετική εγκύκλιος λειτουργίας και αναλυτικές οδηγίες έχουν σταλεί στους Διευθυντές των σχολείων και μέσω αυτών έλαβαν γνώση όλοι οι εκπαιδευτικοί.


Ο Δήμος από τη μεριά του φρόντισε τα σχολεία να είναι καθαρά. Οι σχολικές καθαρίστριες επέστρεψαν στη θέση τους, ώστε να γίνει η σχετική προετοιμασία.

Στα σχολεία έχουν δοθεί αντισηπτικά, μέσα ατομικής προστασίας, καθαριστικά κτλ. Με απόφαση δε της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αγοράστηκαν και δόθηκαν 39 τάμπλετ στα Νηπιαγωγεία και 47 στα Δημοτικά σχολεία για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, δεδομένου ότι για κάποια παιδιά η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί.


Επιπλέον, την Κυριακή και μετά από συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούσαν και στις σχολικές καθαρίστριες. Τέλος, έγινε διανομή σε όλα τα σχολεία των υφασμάτινων μασκών, που εστάλησαν από το Υπουργείο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.


«Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε στη διάθεση όλων των διευθυντών, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών των σχολείων μας. Τους ευχόμαστε καλή αρχή. Κατανοούμε τις δυσκολίες, παραμένουμε δίπλα τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


Με αυτόν τον κωδικό στο 13033 θα πάτε τα παιδιά σας

Ακολουθώντας τον κανόνα της αποστολής κωδικού στο 13033, λοιπόν, θα γίνεται η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο. Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα