Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αίτημα στο 'Αντ. Τρίτσης' για υποδομές ύδρευσης στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Αίτημα για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κατέθεσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας για υποδομές ύδρευσης, προϋπολογισμού 26.534.351 €.


Η πρόταση περιλαμβάνει: 

1.Τη βελτίωση και ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης μέσω της αντικατάστασης υφιστάμενων και την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των οικισμών του Δήμου (δίκτυα διανομής - εσωτερικά - και δίκτυα μεταφοράς - εξωτερικά - ύδατος). Για τις ανάγκες του έργου προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου αντλιοστασίου(booster) καθώς και οικίσκου Η/Ζ στον οικισμό των Ν. Πλαγίων. Επιπλέον κατά μήκος των δικτύων στα μεν τοπικά χαμηλά σημεία διέλευσης του αγωγού θα κατασκευασθούν φρεάτια καθαρισμού του δικτύου με διατάξεις καθαρισμού, ενώ στα ψηλά σημεία φρεάτια εξαερισμού με βαλβίδες εξαερισμού.

 

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής και αντικατάστασης αγωγών στις Κοινότητες Αγ. Παύλου (οικισμός Ν. Ηράκλειας), Λακκώματος, Ν. Γωνιάς και Ν. Σιλάτων, στις Κοινότητες Ελαιοχωρίων, Πετραλώνων, Κρήνης, Ν. Τενέδου και Πλαγίων και στις Κοινότητες Φλογητών, Σημάντρων, Πορταριάς, Αγ.Μάμαντος και Ποτίδαιας.


2. Την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμού στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Τρίγλιας και Δ.Ε. Καλλικράτειας και περιλαμβάνει: την ανάπτυξη δικτύου τηλεμετρίας, ώστε να εφαρμοσθεί ο Έλεγχος Διαρροών, ο τηλεέλεγχος- τηλεχειρισμός και η αυτοματοποίησή τους, καθώς και την εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής και στάθμης στις εξόδους των δευτερευουσών δεξαμενών των Κοινοτήτων, όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των τοπικών σταθμών θα καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση. Επίσης, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση νέων οικιακών ψηφιακών υδρομετρητών για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη και την κατανάλωση στις οικίες, καθώς και ασύρματο δίκτυο για τη επικοινωνία των έξυπνων υδρομέτρων με τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), όπως και την εγκατάσταση νέων πινάκων αυτοματισμού.

 

3. Μονάδα αφαλάτωσης στα Ν. Μουδανιά δυναμικότητας 2.000m3/ανά μέρα και περιλαμβάνει:

Υδροληψία νερού από υφιστάμενες γεωτρήσεις, απολύμανση, προκατασκευασμένη δεξαμενή παραμονής του υφάλμυρου νερού σε δεξαμενή αποθήκευσης - εξισορρόπησης,  άντληση του υφάλμυρου νερού από την δεξαμενή, φίλτρανση σε πολλαπλά στρώματα άμμου,  αποχλωρίωση,  προσθήκη αντικαθαλατωτικού,  φίλτρανση μέσω φίλτρου φυσιγγίων, άντληση σε υψηλή πίεση, αφαλάτωση με αντίστροφη ώσμωση,  απομάκρυνση ιζήματος και απόρριψη στο δίκτυο αποχέτευσης, ανάμιξη με προκατεργασμένο νερό προς αύξηση της σκληρότητας, αλκαλικότητας,  προσθήκη σόδας για τη διόρθωση του pH εφόσον απαιτηθεί ,  μεταχλωρίωση, αποθήκευση του πόσιμου νερού σε υφιστάμενη δεξαμενή και άντλησή του προς την υφιστάμενη Κεντρική Δεξαμενή Νέων Μουδανιών.


«Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό αίτημα, που έχουμε καταθέσει, κι είμαστε καθόλα έτοιμοι να το υλοποιήσουμε. Πίσω από αυτό οφείλω να πω πως υπάρχει σκληρή δουλειά, δουλειά μηνών και συντονισμός με όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Χρειάστηκε να γίνουν συναντήσεις ωρών για να μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ακόμη ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας» δήλωσε  μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα