Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αρναία: Με μεσίστιες τις σημαίες πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Σταφάνου -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Με μεσίστιες τις σημαίες πανηγύρισε o μεγαλοπρεπής και ιστορικός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου τον προστάτη της Αρναίας και ολάκερης της Ιεράς  Μητροπόλεως, τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο.


"Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, γιατί, στα 1500 χρόνια της πορείας του ο Ναός αυτός πού αποτελεί ιστορικό κειμήλιο και τον έχει καύχημά του το Υπουργείο Πολιτισμού και η αντίστοιχη Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεν γνώρισε τέτοια ορφάνια!" επισημαίνει η Μητρόπολη Ιερισσού Όπως ανέφερε και ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, εφαρμοσμένα κατά το απόλυτο γράμμα της πρόσφατης Κ.Υ.Α., δεν επέτρεψαν ούτε σε έναν πιστό κατά τον Εσπερινό της παραμονής και κατά τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα να ανάψει το αγιοκέρι του και να τιμήσει παραδοσιακά τον Άγιο. Αντίθετα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. περιφρούρησε τις εισόδους του Ναού, απαγορεύοντας στους πιστούς να μπουν.


Την παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεοκλήτου, πλαισιουμένου ἀπό τούς: Παν. Ἀρχιμ. π. Ἰγνάτιο Ριγανᾶ Πρωτοσύγκελλο, π. Δωρόθεο Ζέρβα Γεν. Ἀρχιερατικό Ἐπίτροπο καί π. Παΐσιο Σουλτανικᾶ, τόν καί ἐκλεκτό Προϊστάμενο τοῦ Ναοῦ,τόν Αἰδ. Πρωτ. π. Μακάριο Ζωνάρα Προϊστάμενο τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τῆς Παναγίας Ἱερισσοῦ, τούς Αἰδ. Οἰκ. π. Κωνσταντῖνο Ἀγούλα ἐφημέριο Ἀρναίας καί π. Γεώργιο Τρικαλιώτη, τόν Ἀρνιώτη ἐφημέριο τοῦ Ναοῦ καί τούς Διακόνους π. Θεόκλητο Παρδάλη καί π. Ἀμφιλόχιο Χάϊτα.

 

 Ανήμερα της γιορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αρχιδιακόνου καί Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και προέστη ὁ Μητροπολίτης Ιερισσού.


Στην ομιλία του ὁ Σεβασμιώτατος στάθηκε παραστατικά στη μοναδική δημηγορία του Αγίου Στεφάνου ενώπιον του Ιουδαϊκού Συνεδρίου και στον λιθοβολισμό του πού καταγράφεται παραστατικότατα στις Πράξεις των Αποστόλων.
Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα πατρικά και επισκοπικά του παράπονα προς τις Αρχές. «Τί θα πείραζε, διερωτήθηκε, μέσα σ’ ένα Ναό 1000 και πλέον τ.μ. να προσέλθουν πενήντα πιστοί το πολύ για να προσκυνήσουν τον Άγιο και να μοσχοβολήσει κάπως πανηγύρι στην Αρναία;»

 

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, σε μήνυμά του ανέφερε:

"Οι γεμάτες θέρμη ευχές σας με κατέκλυσαν και μου δίνουν δύναμη και ελπίδα για καλύτερες ημέρες στο άμεσο μέλλον. Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Στέφανος.
Τιμάται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αρναία πάντα με λαμπρότητα.  Ωστόσο φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τιμούμε τη μνήμη του νοερά. Χρόνια πολλά στην Αρναία και σε όσους εορτάζουν την ονομαστική τους γιορτή. Μια ευχή θα εκφράσω για όλους μας. Να βγούμε νικητές από την πανδημία και να επιστρέψουμε στη ζωή μας".

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα