Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Πολυγύρου: Δωρεάν γεύματα και τρόφιμα σε οικογένειες

Μετά την πρώτη φάση διανομής, δωρεάν γευμάτων, στους δημότες που είχαν ανάγκη, η οποία στηρίχθηκε, κυρίως, στις γενναίες χορηγίες (χρηματικές και υλικές) των εταιρειών ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε και ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε, ο Δήμος Πολυγύρου ξεκινά και πάλι μια νέα, σύνθετη προσπάθεια.

 

Στην προσπάθειά του ο Δήμος να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο έτσι ώστε να μη μείνει “κανένας μόνος”, πραγματοποιεί μία δράση δύο ταχυτήτων.

 

Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει την καθημερινή παράδοση δωρεάν γευμάτων κατ’ οίκον σε ευάλωτα νοικοκυριά και ασθενείς, τα οποία θα ξεπεράσουν τις 8.000, ενώ το δεύτερο αφορά στο διαμοιρασμό τροφίμων σε οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά.


Στο δεύτερο κομμάτι, πέρα από τις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου για εξεύρεση χορηγιών, ζητείται και η συμβολή των δημοτών για να μπορέσει ο Δήμος να καλύψει μεγαλύτερο μέρος των αναγκών.


Τα σημεία συλλογής τροφίμων είναι:


1)  στο Δημαρχείο ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του (8.00 π.μ -15.00 μ.μ).
2) στα ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ( 8.00 π.μ- 15.00 μ.μ).
3) στην ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ.
4) στην ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ.
5) στην ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ.

 

Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος ανέφερε:

"Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικά ομάδων είναι διαρκής και δυναμική. Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες, γι αυτό και στεκόμαστε με πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού μας ρόλου δίπλα στους συνανθρώπους μας, υιοθετώντας νέες πρακτικές και πρωτοβουλίες και προχωρούμε στην υλοποίησή τους προκειμένου να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Ας παλέψουμε όμως και όλοι μαζί για να στρέψουμε για λίγο το βλέμμα μας στους άλλους και να συνδράμουμε με αυτό το ελάχιστο για να μη μένει “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ”.
«Κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη στην πράξη χρειάζεται αδελφέ και όχι λόγια! Ό,τι άλλο,  είναι ασπιρίνες σε καρκινοπαθή».(Α.Χασμαν)" .

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα