Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Αναγνωστάρας

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών, ο δάσκαλος και πρώην αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Αναγνωστάρας, μια εμβληματική προσωπικότητα της Σιθωνίας.

 

Υπήρξε ένας ακούραστος δάσκαλος με 40 χρόνια συνεχούς προσφοράς, από το Δεκέμβριο του 1952 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992!

Η ανιδιοτέλεια και η επιθυμία του για προσφορά στη Νικήτη και στη Σιθωνία τον κέρδισε στη συνέχεια. Ξεκίνησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 1995 από την Κοινότητα Νικήτης, στην οποία διατέλεσε και αντιπρόεδρος.  
Στη συνέχεια από το 1998 με το συνδυασμό του Γιάννη Τζίτζιου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο νέο Δήμο Σιθωνίας και κατάφερε να εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος αδιάλειπτα και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Δήμο μέχρι και πέρυσι τον Αύγουστο, με συνέπεια και αγάπη για τους συνδημότες του.
Στο Δήμο Σιθωνίας θήτευσε ως αντιδήμαρχος, ως πρόεδρος επιτροπών και τελευταία ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 

Ο πρώην δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος στο επικήδειο ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Πίστεψε βαθιά στην ιδέα της Αυτοδιοίκησης και την υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση, αφήνοντας σημαντικό έργο την μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία!
Θα ήταν πρέπον να τιμηθεί από το Δήμο Σιθωνίας η μεγάλη του προσφορά και το λιμάνι της Νικήτης να πάρει το όνομά του «Γεώργιος Αναγνωστάρας».
Υπήρξε για όλους μας ο εμπνευσμένος δάσκαλος, ο ακούραστος συνεργάτης, ο ενεργός πολίτης που δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για τον καθένα".
 
 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας

"Ο Δήμαρχος, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Γιώργου Αναγνωστάρα. Ο Γιώργος Αναγνωστάρας ήταν άξιος υπηρέτης της Αυτοδιοίκησης. Μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά, άφησε το δικό του αποτύπωμα της προσφοράς στον τόπο και στην κοινωνία.
Είχαμε τη χαρά και την τιμή τα προηγούμενα χρόνια να συνεργαστούμε μαζί του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποκομίζοντας μόνο θετικά στοιχεία από την πλούσια εμπειρία του.
Αποχαιρετούμε έναν άξιο άνθρωπο με ήθος και αξίες.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του".
 
 
 
 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα