Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα προϊόντα της Χαλκιδικής ταξίδεψαν στο Στρασβούργο

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής υποστήριξε με θέρμη και αμεσότητα την προσπάθεια της χώρας στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάιος-Νοέμβριος 2020), προσφέροντας αναμνηστικά πακέτα δώρων με τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό διαφημιστικό υλικό της Χαλκιδικής, στα μέλη των 47 Μόνιμων Αντιπροσωπειών καθώς και στα μέλη της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 

Η χώρα μας, ανέλαβε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, να ηγηθεί ενός Διεθνούς Οργανισμού, θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας. Προς την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά και ολόκληρη η υφήλιος, η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες, σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλα τα επίπεδα: τουρισμός, προβολή των τοπικών κοινωνιών και της παραδοσιακής οικονομίας, μέσα από την οργάνωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων. Η Χαλκιδική, προσέφερε όλες τις προϋποθέσεις εκείνες για να συμμετάσχει με αξιώσεις στην προβολή ενός νοητού ταξιδιού στη χώρα μας, με βάση τις παραδοσιακές γεύσεις.


 
Η ενθουσιώδης υποδοχή των αναμνηστικών δώρων εκ μέρους των Μονίμων Αντιπροσώπων, όσο και των μελών της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών συνέβαλε στην τουριστική προβολή της Χαλκιδικής και στην προώθηση της τοπικής οικονομίας.

 
Η παρουσία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής δεν περιορίστηκε μόνο στο στενό πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης ενός τοπικού αφηγήματος αλλά συνέβαλε και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Ελληνικής Προεδρίας να αναδείξει κατά το δυνατόν περισσότερες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.


Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ευχαριστεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Στρασβούργο Πρέσβη κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη για την ευκαιρία που έδωσαν στη Χαλκιδική να προβληθεί.


Ο Τ.Ο.Χ. ευχαριστεί επίσης τους Χαλκιδικιώτες παραγωγούς για την άμεση ανταπόκριση και προσφορά τους.

* Μέλι ΣΙΘΩΝ - Νικήτη

* Asterios - Προϊόντα Μελιού & Ελιάς, Αστέριος Αβραμίδης - Νικήτη

* Passion Honey - Δημήτριος Τσίγγανος - Ν. Μουδανιά

* Κτήμα Λειβαδιώτη - Αθανάσιος Λειβαδιώτης - Μαραθούσα

* Οίνοι Μυλοπόταμος - Μετόχι Μυλοπόταμος Αγίου Όρους

* Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία Γαβανάς - Φίλιππος Γαβανάς - Γαλάτιστα

* Αγουρέλαιο THALLON - Αφοί Τσικούρη - Ορμύλια

* Ελαιόλαδο Τολέρης - Νικόλαος Τολέρης - Σήμαντρα

* Ελιές Χλιάπα Ελιοανθός - Παναγιώτης Χλιάπας - Πολύγυρος

* Βότανα "ΧΟΛΟΜΩΝ" - Νικόλαος Παπακωνσταντίνου - Ταξιάρχης

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα