Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκτός δικτύου φυσικού αερίου η Χαλκιδική

Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αφήνει την Χαλκιδική εκτός σχεδιασμού, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες συνέπειες στην περιοχή, καθώς το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις της περιοχής παραμένει υψηλό, ενώ μεγάλο μέρος των νοικοκυριών βρίσκεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας.


Σχεδόν ένα χρόνο πριν ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ., Απόστολος Πάνας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ζήτημα ένταξης της Χαλκιδικής στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, με σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, με τον Υπουργό να δίνει τότε θολές εξηγήσεις για τον λόγο μη  ένταξης της Χαλκιδικής στον σχεδιασμό.


Οι πιθανές οικονομικές και τεχνικές δυσκολίες είναι εν μέρει κατανοητές, ωστόσο δεν υπήρξε όλο αυτό το διάστημα που έχει τεθεί καμία διαβούλευση με τοπικούς φορείς και ευρύτερα καμία ενέργεια ούτε από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές και με ποιον τρόπο.

 

Ο κ. Πάνας με νέα του ερώτηση καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απαντήσει στο τι μέλει γενέσθαι, καθώς δεν μπορεί η Χαλκιδική πάλι να μένει εκτός των εξελίξεων, σε ένα ζήτημα μάλιστα που επηρεάζει το σύνολο των πολιτών, αλλά και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, σε μια συγκυρία που μόνο ευνοϊκή δεν μπορεί να θεωρηθεί για την περιοχή.

 

Ο κος Πάνας επεσήμανε: ‘’Τη στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα αγοράς πετρελαίου προκειμένου να καλύψουν τη βασική ανάγκη της θέρμανσης, η Χαλκιδική είναι η μόνη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δεν θα ενταχθεί στο δίκτυο φυσικού αερίου βάσει του προγράμματος της ΔΕΔΑ. Ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να διευκρινίσει γιατί, ενώ είχαν ξεκινήσει οι μελέτες ένταξης της Χαλκιδικής στο δίκτυο φυσικού αερίου και όλα έδειχναν ότι περί τις αρχές του 2020, θα καλύπτονταν αρκετές περιοχές, όχι μόνο δε συνέβη αυτό, αλλά δε γνωρίζουμε και τίποτα για την πορεία της όλης διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, η αρνητική αυτή εξέλιξη αποτελεί τεράστια αδικία για τους πολίτες της Χαλκιδικής και επιβάλλεται να αποκατασταθεί άμεσα. Για το λόγο αυτό από πλευράς μου θα ληφθούν οι απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες.»

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα