Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Στα 48 ανήλθαν τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Στα 48 ανήλθαν τα κρούσματα στη Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρου Κετικίδη, στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, τα 4 από τα 5 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κατειλημμένα.

Κλειστά είναι διάφορα τμήματα Δημοτικών Σχολείων: 2ο Ιερισσού, Στανού, Μ. Παναγίας, Αφύτου, Λακκώματος, 2ο Ν. Καλλικράτειας, Ζερβοχωρίων, 2ο Πολυγύρου, Αγ. Νικολάου και το 2ο Νηπιαγωγείο Τρίγλιας.


Συνολικά ανακοινώθηκαν 2752 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες. 4556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά 297 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Covid τεστ στο Δήμο Αριστοτέλη

Κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες -αρχής γενομένης από την Πέμπτη- σειρά από covid tests στο προσωπικό των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, μετά την ανταπόκριση του οργανισμού στο σχετικό αίτημα και στις επισημάνσεις της Δημοτικής Αρχής.

Στο μεταξύ, όποιος έχει ύποπτες επαφές ή εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα μπορεί να απευθύνεται τηλεφωνικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, για ενημέρωση και οδηγίες.


Οποιοσδήποτε πολίτης έχει ανάγκη από Ιατρική βοήθεια θα πρέπει να επικοινωνεί με το Κέντρο Υγείας ή το Περιφερειακό Ιατρείο τηλεφωνικά και να πάρει οδηγίες για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος του. Πρέπει να αποφεύγεται η χωρίς ραντεβού επίσκεψη ασθενών στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, επειδή παρατηρείται από την εμπειρία των προηγούμενων μηνών συνωστισμός και μη τήρηση των γνωστών μέτρων προφύλαξης αλλά και η δυσκολία της αναμονής που συνεπάγονται οι καιρικές συνθήκες της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα