Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

28η Οκτωβρίου 1940: Μηνύματα των βουλευτών Χαλκιδικής

Μήνυμα του βουλευτή Χαλκιδικής της Ν.Δ, Γιώργου Βαγιωνά

"Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τη χώρα εν μέσω πανδημίας. Με περιοχές  σε lock down και με τους πολίτες που θέλουν να παρελάσουν ή να χειροκροτήσουν τη νεολαία μας αλλά δε μπορούν.
Ο φετινός εορτασμός αυτής της λαμπρής επετείου της Ελληνικής ιστορίας, βρίσκει τους Έλληνες σε συνθήκες πρωτόγνωρες.
Βγάζουμε όλοι τη Γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας.
Ψάλλουμε τον Εθνικό Ύμνο δυνατά, με τιμή και υπερηφάνεια.
Η Ελλάδα δεν υπέκυψε ποτέ σε κανέναν εχθρό.
Αντίθετα πολέμησε με σθένος για τα Εθνικά Ιδανικά.
Δεν το ξεχνούμε ποτέ και θέτουμε έναν στόχο: να γίνουμε όλοι συνεχιστές του κλέους των ηρωικών μας προγόνων με την υπεύθυνη συμπεριφορά μας.
Ο τωρινός μας πόλεμος διεξάγεται ενάντια στην πανδημία.
Δεν είμαστε άοπλοι.
Δεν είμαστε μόνοι.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!"

 

Μήνυμα της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα

"Η ηρωϊκή αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό αποτελεί ένα ορόσημο για την ευρωπαϊκή Ιστορία και την πυξίδα για την δράση μας σήμερα, στις νέες προκλήσεις και στα νέα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας.
Ο αγώνας για την ελευθερία που ξεκίνησε με το ΌΧΙ στον άξονα των κατακτητών, η αυτοθυσία της Εθνικής Αντίστασης και η ανιδιοτελής θυσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και στο μέτωπο, αλλά και στα βουνά της ελεύθερης Ελλάδας, αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλους μας.
Στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκονται μπροστά μας, το αλύγιστο θάρρος των Ελλήνων του 1940, θα είναι και πάλι αυτό που θα μας δείξει το δρόμο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να βγούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ."

 

 

Μήνυμα του βουλευτή Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ, Απόστολου Πάνα

"Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος, αναδεικνύοντας την ιστορική μας κληρονομιά αλλά και τη μαχητικότητα, ως βασικό συστατικό της εθνικής μας ταυτότητας.
Το κατηγορηματικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας μας να υποταχθεί στους εκβιασμούς και να παραδοθεί στα στρατεύματα μιας φασιστικής κυβέρνησης, αρνούμενη την υποταγή στη βία και στη βαρβαρότητα, μας υπενθυμίζει τον πατριωτικό αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία.
Έτσι, σήμερα και εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά των ανθρώπων εκείνων που θυσιάστηκαν για την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα και να ξεπεράσουμε ενωμένοι τα εμπόδια και τις δυσκολίες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.
Η θυσία τους δεν πήγε χαμένη!
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα