Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τουριστική προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και στο αυστριακό κοινό

Τη χαρτογραφημένη οινική περιήγηση του Δήμου Αριστοτέλη με τίτλο «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» ακολούθησαν αυστριακοί εκπρόσωποι Τύπου, λαμβάνοντας μέρος σε ένα φθινοπωρινό wine trip (21 – 25.10.20), ειδικά διαμορφωμένο για την αυστριακή τουριστική αγορά.


Το ταξίδι οργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Αυστρίας και το Δήμο Αριστοτέλη, ενώ για την υλοποίησή του συνεργάσθηκαν εθελοντικά τοπικοί, κοινωνικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς αλλά και επιχειρηματίες: οινοποιοί, ιδιοκτήτες τσιπουροκάζανων, εκπρόσωποι συλλόγων και ιδιώτες από το χώρο της εστίασης αλλά και ξενοδόχοι από την Ανατολική Χαλκιδική υποδέχθηκαν το Stefan Steinkogler της κορυφαίας αυστριακής εφημερίδας Κronen Zeitung και τον Martin Gasser της επίσης σημαντικής Kleine Zeitung, προκειμένου να τους μυήσουν στον κόσμο της τοπικής οινοπαραγωγής.



Με τα τσιπουροκάζανα να είναι στο «φόρτε» της παραγωγής τους και τα οινοποιεία να «ζυμώνουν» τη σοδειά του Αυγούστου, επίκεντρο της προωθητικής πρωτοβουλίας αποτέλεσαν η Μεγάλη Παναγία και το Γομάτι, δεδομένου ότι οι περιοχές αυτές συνθέτουν τον τοπικό οινικό κόμβο. Ιδιαίτερη ήταν όμως και η αναφορά στην Αρναία με τη μουντοβίνα – το Π.Ο.Π. «τσίπουρο των μελισσοκόμων» – αλλά και στην Ιερισσό με τους οινότοπους στην περιοχή Ξηροποτάμι.

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν επίσης το οινοποιείο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, υποδεχόμενοι από τον ίδιο τον Καθηγούμενο και Γέροντα της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Η τελική τους εντύπωση επικεντρώθηκε θετικά στην αυθεντικότητα της εμπειρίας, αλλά και στη φιλοξενία και στην εγκαρδιότητα των ανθρώπων της περιοχής. Τα αφιερώματά τους αναμένονται τον Ιανουάριο του 2021.

«Με την πολύτιμη συνεργασία του ΕΟΤ, διαμορφώνουμε μακρόπνοες διεθνείς συμμαχίες και σχέσεις που θα ωφελήσουν και θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος. «Οι φιλοξενούμενοί μας, μυήθηκαν σε μια αμιγώς οινοτουριστική διαδρομή, η παρουσίαση της οποίας για το ελληνικό κοινό, θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα περίπου στη Θεσσαλονίκη, με το βλέμμα στην  τουριστική περίοδο του 2021.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα